Paikannusyritys osti aurinkoenergiaosaamista

Tamperelainen paikannuslaitteiden kehittäjä Yepzon on ostanut espoolaisen Emergence Oy:n liiketoiminnot. Yritys tuo tarjontaansa uuden auringosta lataavan huoltovapaan paikannuslaitteen. Uusista tekniikoista NB-IoT ja CAT-M ovat jo Yepzonin tarjonnassa.

Tamperelainen paikannusyritys Yepzon osti kesäkuun alussa Emergence Oy:n teollisen liiketoiminnan, Taival-paikannuspalvelun teknologian ja asiakkuudet. Samalla auringosta energiansa lataava Taival-paikannuslaite siirtyy osaksi Yepzonin tuoteperhettä.

Emergence Oy:stä tulee oteutuneen kaupan myötä Yepzon Oy:n osakas. Liiketoimintakaupassa Yepzonin palvelukseen siirtyi kaksi tuotekehitysammattilaista. Espoolainen Emergence on kehittänyt auringosta lataavaa Taival-paikannuslaitetta vuodesta 2016 lähtien. Se p

Kuva: Yepzonin logistiikkapaikannin

alkittiin vuoden 2016 Slushissa Elisan IoT Challenge-kisassa.

Laitteita on käytössä esimerkiksi MeriTaidon meriviitoissaan ja Fincumetin vaihtolavapaikannuksessa. Palvelu on helposti integroitavissa asiakkaiden järjestelmiin. Teknologian keihäänkärki on akunkeston optimointiin kirjoitettu ohjelmisto.

Liiketoimintakaupan myötä Yepzon pystyy vahvistamaan asemaansa erityisesti teollisuuden digitalisaatiokumppanina.

Yepzon on tuottanut IoT-sovelluksia jo vuodesta 2016 lähtien ja uudet NB IoT:ssa ja CAT-M:ssä toimivat paikantimet lanseerattiin markkinoille huhtikuussa.Yhtiö tekee kehitysyhteistyötä muun muasssa Qualcomm ja VVDN Technologies -yhtiöiden kanssa.

Kuvituskuva: Yepzon

Lisää: Emergencen tekniikkaa (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta