Elisa starttasi 5G-kännykkäkauden – menneet mallit vitriiniin

Elisan ensimmäinen 5G-puhelin meni Tampereelle, jossa yritys on rakentanut Helsingin ja Jyväskylän lisäksi 5G-verkkoa. Harri Hellströmille luovutetun ZTE:n perään myyntiin on tulossa myös Huawein ja One Plusan 5G-malleja. Niiden toimitukset alkavat arviolta heinäkuun loppuun mennessä.

5G-puhelimien lisäksi Elisa esittelee parin viikon ajan Helsingin Elisa Kulma -liikkeessään menneiden aikojen tärkeimpiä GSM-kännyköitä Nokiasta motorolaan.

Suomi on yksi maailman ensimmäisistä maista, jotka ovat 5G:n käyttöönotossa näin pitkällä. Pohjoismaiden ensimmäinen 5G-puhelin myytiin tänään Elisan Helsingin myymälässä tamperelaiselle Harri Hellströmille.

Ensimmäisen 5G-puhelimen luovuttu Hellströmille Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila (vasemmalla yläkuvassa). Luovutettu puhelin oli ZTE Axon 10 Pro 5G, jonka perään tarjolle ovat tulossa omat mallit muiltakin kännykkämerkeiltä.

Tähän mennessä Elisa on avannut 5G-verkkonsa Helsingin lisäksi jo Turussa, Tampereella ja Jyväskylässä.

Helsingissä verkko on parhaillaan testaus- ja pilotointivaiheessa, ja sitä optimoidaan jatkuvasti korkean toimintakyvyn takaamiseksi. Käyttäjille Helsingin 5G-verkon testaus saattaa operaattorin mukaan näkyä myös verkon tilapäisenä hidastumisena verrattuna lopullisiin 5G-nopeuksiin.

Elisa lupaa uuden 5G-tekniikan kymmenkertaistavan nykyisen mobiiliverkon tiedonsiirtokapasiteetin. Tämä tarkoittaa sitä, että yksi 5G-tukiasema voi palvella paljon nykyistä useampia käyttäjiä ja taata toimivan yhteyden esimerkiksi paljon kaistaa vaativien videoiden katselussa. Myös pelaaminen tuo 5G:n edut Elisan mukaan erinomaisesti esiin.

Myös muut operaattorit ovat olleet aktiivia markkinoimaan 5G-verkkojen tulemista. DNA aikoo rakentaa aidon 5G-verkon Porissa parin viikon päästä alkavalle Suomi-Areenalle. Kolmas 5G-operaattoreista eli Telia aukaisi Helsingin 5G-verkon rajoitettuun käyttöön viime syyskuussa ja pari vuosi sitten nimesi Helsingissä sijaitsevan jalkapallostadionin jo 5G Areenaksi.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta