Helsinkiin avattiin koodauskoulu

Uudenlainen koodikoulu aloitti tänään käytännön toimintansa kun 180 hakijaa aloitti pääsykokeen intensiivijakson. Eduskunta hyväksyi myös kesällä 2019 hallituksen esityksen laiksi opintotukilain muuttamisesta, mikä antaa Hivelle mahdollisuuden edetä positiivisesti opiskelijoidensa opintotukiasiassa.

Hive on Helsingin Kalliossa toimiva uudenlainen koodauskoulu, joka perustuu ranskalaiseen ”Ecole 42” -oppimiskonseptiin, jossa perinteisen opettaja-oppilas-asetelman on korvannut vertaisoppimisen, luovuuden, kriittisen ajattelun ja kommunikaation yhdistelmä. Hiven on ensimmäinen lajiaan Pohjoismaissa.

Koodikoulun toimitusjohtajana toimii aiemmin Hiven brändi- ja viestintävastaavana toiminut Oona Ylänkö. Alkuvaiheessa hankkeen näkyvimpänä hahmona oli Hive Helsinki -säätiön hallituksen puheenjohtaja Linda Liukas.

”Hiven rakennusvaihe on nyt valmis ja koulumme toiminta alkaa”, kertoo Hiven väliaikaisena johtajana toiminut Drussila Hollanda-Grönberg Supercellistä. Hollanda-Grönberg jatkaa edelleen Hiven toiminnassa sekä Hive Helsinki -säätiön hallituksessa.

Eduskunta hyväksyi kesällä 2019 hallituksen esityksen laiksi opintotukilain muuttamisesta. Opintotukilain muutos mahdollistaa myös opintotukioikeuden hakemisen Hiven opiskelijoille. Opintotukioikeuden saamiseksi ei enää edellytetä, että koulutuksen järjestäjä on järjestänyt kyseistä koulutusta vähintään

Hive-koodauskoulu

  • Koodauskoulun konsepti pohjautuu ranskalaisen koodauskoulun Ecole 42:n opetussuunnitelmaan sekä tiiviiseen yhteistyöhön lukuisten kumppaneiden kanssa.
  • Koulun keskimäärin kolmevuotinen opetusohjelma perustuu vertaisoppimiseen, eli koulussa ei ole opettajia eikä oppitunteja.
  • Ensimmäiset opiskelijat valitaan kouluun syyskuun 20. päivään mennessä, ja he aloittavat opintonsa lokakuun 14. päivä.
  • Haku uuteen koodauskouluun aukesi tammikuussa 2019. Hakusivulle on kirjautunut yli 9 000 hakijaa ja ensimmäisen vaiheen pääsykoetestin on läpäissyt lähes 3 000 hakijaa.

Lisää: Hive (LINKKI)

Kuvituskuva: Shutterstock

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2019/