ABB myy aurinkoinvertterit Italiaan

ABB luopuu aurinkoinverttereistään ja myy koko toiminnan italilaiselle Fimerille. Yksikössä on eri puolilla maailmaa noin 800 henkilöä ja  tuotantoa sekä tuotekehitystä Suomessa, Italiassa ja Intiassa. Suomessa väkeä on noin 60 henkilöä ja Pitäjämäellä uudehko juuri laajennettu aurinkovoiman tutkimuslaboratorio.

Aurinkoinverttereiden liiketoiminta on osa ABB:n Electrification-liiketoimintaa ja liikevaihto oli vuonna 2018 noin 290 miljoonaa dollaria. Liiketoiminta sisältää tuotteita, järjestelmiä ja palveluita erityyppisiin aurinkovoima-asennuksiin.

ABB:n Helsingin Pitäjänmäen tehtaan katolle on toteutettu satojen aurinkokennojen aurinkovoimala.Kuva: ABB

Kauppa odotetaan saatavan päätökseen vuoden 2020 ensimmäisellä kvartaalilla. Kauppaan kohdistuu tiettyjä ehtoja, kuten irtautumisen loppuun saattaminen sekä neuvottelut työntekijöitä edustavien tahojen kanssa.

ABB itse osti aurinkoinvertterien toiminnan Power Onelta viisi vuotta sitten.

ABB jatkaa edekkeelleen aurinkovoiman integroimista älykkäisiin ratkaisuihin, kuten älykkäisiin rakennuksiin, energiavarastoihin ja sähköisten ajoneuvojen latausratkaisuihin.

TAUSTAA: Italialainen Fimer on toiminut invertteriteknologian parissa vuodesta 1983 lähtien ja on maailman kahdeksanneksi suurin inverttereiden valmistaja. Yrityksen pääliiketoiminta on aurinko-voimaloiden inverttereiden, hitsauslaitteiden ja sähköisten ajoneuvojen latausasemien valmistaminen. Näiden tuotanto on keskitetty Vimercaten-tehtaalle Italiaan.

Lisää: ABB laajentaa aurinkovoimalaboratoriotaan 15.6.2018 (LINKKI)

Kuva: ABB