Autotehtaalle uusi tuotantolinja – akkutehdas seuraavaksi?

Valmet Automotive rakentaa Uudenkaupungin autotehtaan kokoonpano-osastolle lisälinjan, joka nopeuttaa tuotantoa ja lisää sen joustavuutta. Elokuun aikana käyttöön tuleva lisälinja sijoittuu kokoonpanon alkupäähän. Markkinoilla odotetaan lisää tietoa myös tulevasta Salon akkupaketteja valmistavasta tehtaasta.

Valmet Automotive on viime vuosina nostanut Uudenkaupungin autotehtaan valmistusmääriä nopeaan tahtiin, ja viime vuonna yritys toimitti ensimmäisen kerran historiassaan asiakkaalle yli 100 000 autoa. Alkuvuoden tuotantolukujen perusteella arvioidaan, että kyseinen ennätys ylitetään tänä vuonna.

 

Kokoonpanon laajennus tuo tämän vuoden aikana autotehtaalle noin 50 uutta työpaikkaa.Kokoonpano-osaston lisälinjan rakentaminen vastaa nykyisiin ja tuleviin tuotannon tarpeisiin, painottaen tuotannon joustavuutta.

Yritys työllistää toimipaikoissaan Suomessa, Saksassa, Puolassa ja Espanjassa 6000. Tulossa on tämän vuoden aikana myös akkupaketteja valmistava tehdas Saloon. Aiemmin Nokian matkapuhelinten valmistukseen käytetyissä on aloitettu jo muutostyöt.

Valmet Automotiven Autotehtaan suurimmat osakkeenomistajat ovat sijoitusyhtiöt Tesi eli Teollisuussijoitus ja Pontos Group sekä lähes neljänneksen omistava kiinalainen Contemporary Amperex Technology Limited (CATL), joka on yksi maailman suurimpia akkujen valmistajia.

Lisää: Valmet Automotive (LINKKI) ja aiemmat Valmet Automotivea koskevat uutiset (LINKKI)

Kuvat: Valmet Automotive

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2019/