Monta uutta prosessoria kannettaviin mikroihin

Intel on esitellyt ensimmäiset yksitoista uutta 10 sukupoven Core-prosessoria.

Intelin uutuudet tarjoavat grafiikkavoiman lisäksi liitännät Wifi 6:lle ja muille uusille liitäntästandardeille. Myös Deep Learning Boost -koneälytekniikat on otettu huomioon uusissa suorittimissa. Uudet suorittimet pystyvät jopa yhden teraflopsin laskentatehoon.

Kannettaviin tarkoitetut prosessorit valmistetaan 10 nanometrin prosessilla. Piireissä on Intelin uusi Iris Plus -grafiikkaa ja integroidut liitännät uudelle Wifi 6:lle ja useille Thunderbolt 3 -kanaville.

Uusi Iris plus -grafiikkaohjausksen luvataan tuovan tuplastu lisää tehoa aiempiin versioihin verrattuna.

Uusi suoritinmallisto on hyvä esimerkki nykyajan suoritintarjonnasta, jossa suoritinvalmistajat joutuvat tekemään piireistään sovelluskohtaisia versioita. Samalla se on hämärtänyt uutuuksien arvoa, kun lähes samasta prosessorista on eri tehoisia versioita.

Siinä missä pari vuosikymmentä sitten ostajalle riitti tunnisteeksi 486 tai Pentium ja niistä muutama nopeusversio, niin nyt tarjolle tuodaan 11 erilaista versiota. Niiden tunnistamiseen tarvitaankin jo ylläolevaa numerointiavainta. Toki kannettavan loppuostajille koneet myydään edelleen i3, i5 ja i7-suorittimina.

LISÄÄ: Intelin Core 10 -uutuudet ja eri versiot (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta