Suomalaisen älylukko myy kasvavasti

Oululainen iLoqin kasvu jatkui tammi–kesäkuussa 2019. Yhtiön liikevaihto oli 27,4 milj. euroa jossa on  kasvua viime vuodesta 24,3 prosenttia. Yritys jatkoi panostuksia kansainvälistymis- ja kasvutavoitteita varten. Liikevoitto oli siksi 1,6  miljoonaa euroa kun vuosi sitten voittoa tuli 4,2 miljoonaa.

Iloqin älylukot korvaavat perinteiset mekaanisen lukituksen digitaalisella pääsynhallinnalla. Ne perustuvat yrityksen kehittämään ja patentoimaan teknologiaan, joka mahdollistaa sähköisen lukitsemisen ilman paristoja tai kaapeleita. Apuna käytetään liike-energiaa ja kännyköiden NFC-yhteyksiä.

iLoqin lisäksi omat älylukkoratkaisunsa ovat Suomessa kehittäneet Abloy ja espoolainen Rollock. Muita ovat helsinkiläinen Ovikun, joka valmistaa  lukkoratkaisua, jolla nykylukkojen ominaisuuksia voidaan laajentaa Bluetooth-tekniikalla. Vantaalta toimii Lukoton-niminen yritys, joka tarjoaa myös omaa lukitusjärjestelmäänsä.

Lisää: iLoq (LINKKI) ja aiemmat lukkoihin liittyvät lukitusuutiset Uusiteknologia.fi (LINKKI).

Kuva: iLogin lukitusratkaisut hyödyntävät liike-energiaa ja kännykässä NFC-yhteksiä.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta