Naiskoodarit kokoontuivat Wanhaan Satamaan

PÄIVITETTY: Helsingin Wanhaan Satamaan kokoontui perjantaina 500 naiskoodaria. Ohjelmistoyritysten puhujien lisäksi mukana oli 12 oppilaitosta, kertovat #Mimmitkoodaa-ohjelman vetäjä Milja Köpsi ja toimitusjohtaja Rasmus Roiha. Tapahtuma myös videoitiin verkkoon.

Mimmit koodaa-ohjelmaa vetävä Ohjelmisto- ja e-business ry on petsinyt jo pitempään ratkaisuja digitaalisten alojen osaajapulaan.  Tällä kertaa tapahtumassa ovat esillä softa-alan yritysten rinnalla myös alan oppilaitokset.

’’Loistava esimerkki on FITech-verkostoyliopisto, joka tarjoaa täydennyskoulutusta jopa 3000-5000 osaajalle”, sanoo Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha.

FITechin lisäksi koulutusta Wanhassa Satamassa tarjosivat Academy, Business College Helsinki, Careeria, Karelia, Metropolia, Saranen, sekä Itä-Suomen yliopisto. Yrityskumppaneina olivat Columbia Road, Futurice, Gofore, HiQ, IBM, Microsoft, OP, Oracle, Reaktor, Siili, Vincit sekä Zure.

Naiskoodareita esille

IT-tapahtumat ovat perinteisesti olleet äärimmäisen miesvoittoisia, mutta nyt koodaus kiinnostaa entistä enemmän myös naisia. Siitä kertoo, että Mimmit koodaa -yhteisön määrä on kipuamassa kohti viittä tuhatta.

”Tuhansien naisten liittyminen ohjelmaamme vajaassa parissa vuodessa kuvastaa naisten patoutunutta halua ottaa ohjat elämässään ja avata ovet myös ohjelmistoalalle, joka on tähän asti ollut erittäin vahvasti miesten dominoima”, kuvailee #mimmitkoodaa-koordinaattori Milja Köpsi.

”Olemme pitkän aikaa menettäneet yhteiskuntana suuren osa kansallista voimaamme, kun naiset ovat olleet teknologian ja digitalisoitumisen saroilla aivan liian vähäisessä määrin mukana. Nyt asetelma on pyöräytettävä uusiksi: Tarvitsemme ja saamme naiset ongelmia ratkaisemaan”, kertoo myös Ohjelmisto- ja e-business ry:n Rasmus Roiha.

Mimmit tuulettivat perjantaina 30.8.2019 Wanhassa Satamassa. Kuva: Mikke Pöyhönen, Ohjelmisto ja e-business ry

Alaa rasittaa myös kaikkien jo tuntema osaajapula. Kyse on silti paljon enemmästä kuin vain luvuista.  

”Ei naisia tarvita nyt kuin sota-aikaan tehtaalle, kun miehiä ei ollut tarpeeksi. Naisia tarvitaan, että saadaan parempia tuotteita ja parempaa bisnestä,” painotti IBM:n Suomen toimitusjohtaja Mirva Antila keynote-puheenvuorossaan.

”Suomi tietysti tarvitsee koodaajia, mutta ei tämä ole siitä kiinni. Me tarvitsemme diversiteetin, erilaisuuden rikkauden yrityksiin. Erilaiset koulutustaustat, eri ikäisiä osaajia, ja tietenkin eri sukupuolet. Siten saamme tuotteita, jotka menevät kaupaksi ja saamme Suomelle vientituloja”, kiteytti Antila.

Lisää: Mimmit koodaa -tapahtumasta Helsingin Wanhassa satamassa 30.8.2019 (LINKKI). Tapahtuma välitettiin myös verkkovideona ja tallenne on tulossa pian katsottavaksi (LINKKI, tulossa).

Kuva:  #Mimmitkoodaa voitti Vuoden Ohjelma -palkinnon Messukeskuksen Mesoaja Gaalassa alkuvuodesta (LINKKI, uutinen). Kuvassa #Mimmitkoodaa-vetäjä Milja Köpsi ja Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha tuulettavat voittoa. Kuva: Noora Westerlund.

Päivitetty 31.8.2019

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta