Suomalainen audiokeksintö Etelä-Koreaan

Suomessa kehitetty tuntoaistin äänentoistoon lisäävä Augmented Audio -tekniikka otetaan käyttöön Etelä-Korean Soulissa sijaitsevan elokuvateatteriketjun premium-salin vetonaulana. Salin kaikissa tuoleissa kuulee elokuvaäänen entistä selkeämmin ja samalla sen voi tuntee myös äänen värähtelynä.

Espoolaisen Flexoundin patentoitu teknologia on täysin yhteensopiva kaikkien nykyisten äänentoistojärjestelmien kanssa.  Se myös parantaa elokuvaien dialogin selkeyttä ja mahdollistaa voimakkaamman ja immersiivisemmän elokuvakokemuksen moniaistisuuden kautta.

Flexoundin toimitusjohtaja Mervi Heinaro.

”Yhteen elementtiin perustuva patentoitu teknologiamme parantaa kaikkein surround-järjestelmien äänenlaatua ja vaikuttavuutta’’, kertoo Flexoundin johtoon kuuluva Mika Oesch.

Korealaisen CJ CGV ja sen sisaryhtiö CJ 4DPLEX keskustelevat nyt yhteistyön laajentamisesta CGV:n muihin teattereihin sekä Flexoundin teknologian yhdistämisestä yhtiön maailmanlaajuisesti myymiin 4DX- ja ScreenX-tuotteisiin.

Maailman ensimmäinen Flexoundin tekniikalla ryyditetty sali avautui Suomessa alkuvuodesta ja seuraavat  aukeavat Aasiassa syksyn 2019 aikana. Yritys hakee myös muista sovelluksista.

”Leffojen lisäksi pelit, musiikki ja televisiosarjat tuntuvat täysin uudenlaiselta meidän augmented audiolla buustattuna”, sanoo Flexoundin toimitusjohtaja Mervi Heinaro.

Flexoundin Augmented Audio -tekniikka kehitettiin vuonna 2015 alkuaan autististen lasten kuntoutukseen. Pian huomattiin, että tuntoaistin lisääminen äänentoistoon soveltuu myös viihdeteknologiaan. Se on myös integroitavissa elokuvateattereiden ja autojen istuimiin, pelituoleihin, huonekaluihin ja tyynyihin.

Lisää: Aiemmat Flexoundin keksintöä käsitelleet uutisjutut Uusiteknologia.fi :ssä (LINKKI) ja muut elokuvatekniikan uutisjutut (LINKKI) sekä yrityksen tuotesivut videoineen (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta