Mobiilidata kasvaa, 5G tuo uuden nykäisyn

Teleoperaattori DNA:n liittymäkohtainen tiedonsiirtomäärä jatkaa kasvuaan ja operaattorin asiakkaat olivat tammi-kesäkuussa maailman kärjessä liittymäkohtaisessa mobiilidatan käytössä. Jatkossa yrityksen mukaan 5G-verkkojen hyödyntäminen tulee lisäämään tiedonsiirtomääriä selvästi.

Kuluvan vuoden ensimmäisellä puoliskolla teleoperaattori DNA:n liittymäkohtainen mobiilidatamäärä on 23,5 gigatavua per liittymä, mikä Tefficientin tuoreen raportin mukaan on maailman tämän hetken kärkilukema.

Tuolla mobiiliverkon datamäärällä katsoo joko jopa 55 tuntia videosisältöä tai noin 18 tuntia korkeatasoista teräväpiirto- eli HD-sisältöä. Suurin osa mobiiliverkossa siirretystä datasta muodostuu erilaisten videopohjaisten palveluiden kuten YouTuben ja Netflixin käytöstä.

Vielä Vuoden 2018 ensimmäisellä puoliskolla DNA:n käyttäjäkohtainen datasiirtomäärä oli noin 19,8 gigatavua per kuukausi, ja koko vuodelta 2018 20,8 gigatavua per kuukausi. Vuonna 2017 DNA:n liittymäkohtainen mobiilidatakäyttö oli 15,9 gigatavua per kuukausi.

’’Jatkossa 5G-tekniikan ja entistä laadukkaampien verkkopalveluiden tarjonta tulee edelleen lisäämään datan käyttöä”, toteaa DNA:n radioverkoista vastaava johtaja Jarkko Laari

Lisää: Tefficientin uusi raportti 1-6 kk/2019 (LINKKI). Mukana on DNA:n lisäksi tiedot myös Elisan ja Telian siirtomääristä. Viime vuoden kaikkien operaattoreiden tiedot (LINKKI) Uusiteknologia.fi:ssä.

Kuva: DNA

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2019/