Uusi innovaatiokiihdyttämö Tampereelle

Uuden Rapid Tampere -yhteistyökiihdyttämön ensimmäiseen vaiheeseen ovat lähteneet sparraajiksi teollisuusyritykset Sandvik, Kalmar, Caruna ja Valmet. Lisää yrityksiä haetaan vielä lokakuun loppuun uuden teknologian yrityksistä.

Rapid Tampere -kiihdyttämön käynnistymistä ovat olleet tukemassa Tampereen kaupunki sekä kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Business Tampere. Lisäksi Pirkanmaalla toimiva liikkuvien työkoneiden ja prosessikoneiden ekosysteemi on ollut apua yritysten mukaan tulemiselle.

’’Valmet haluaa olla eturivissä mukana Rapid Tampereen toiminnassa hakemassa uusia teknologioita maailmalta ja ottamassa niitä käyttöön’’, kertoo Valmetin digitaalisten palveluiden kehitysjohtaja Tuula Ruokonen.

Uuteen Rapid Tampere -kiihdyttämöön haetaan erityisesti työturvallisuuteen, anturiteknologiaan, koneoppimiseen liittyviä innovaatio- ja kehityshaasteita.  Myös Tampereen korkeakouluyhteisö sekä tutkimuslaitokset ovat vahvasti mukana seudullisessa innovaatioekosysteemissä.

Yhteistyökiihdyttämön operaattorina toimii asiantuntijayritys Vertical yhdessä liikejuridiikkaan erikoistuneen asianajotoimisto Evershedsin kanssa. Verticalin Lars Melakoski esittelee uutta kiihdyttämöä keskiviikkona 25.9. Tampereen Alihankintamessujen  Heat-lavalla 9.40-10.00.

Lisää: Rapid Tampere (LINKKI)