Elisa myynyt jo tuhansia 5G-liittymiä

Elisa on myynyt jo tuhansia 5G-liittymiä vaikka verkkojen kattavuus keskittyy edelleen Helsingin, Tampereen, Turun ja Jyväskylän ydinkeskustoihin. Nyt yritys tuo tarjolle myös edullisemman mobiililiittymän, jossa nopeus on 4G- ja 5G-verkoissa 300 megabittiin sekunnissa.

Elisa on toistaiseksi ainoa operaattori Suomessa, joka myy 5G-puhelimia ja -liittymiä. 5G-puhelimia on tarjolla Huaweilta, Oneplusilta ja uusimpana Samsungilta. Lisäksi myydään Huawein ja Nokian 5G-kotireitittimiä.

’’Osa asiakkaistamme, jotka ovat jo ostaneet meiltä 5G-laitteen, eivät vielä ole päivittäneet liittymäänsä 5G-kyvykkääksi’’, kertoo Elisan henkilöasiakkaiden liiketoimintajohtaja Jan Virkki.

Elisa uskooKIN, että uusi edullisempi 5G-liittymä madaltaa kynnystä hyödyntää 5G-verkkoa, sillä se tarjoaa 5G-yhteyksien lisäksi 4G-yhteydet. Hinnat ovat nykyistä 5G-liittymää (1 Gb/s) kuukaudessa 10 (600 Mb/s) ja 18 euroa (300 Mb/s) alhaisemmat.  Uusissa liittymissä on myös suurempi datamäärä käytettävissä EU:n alueella kuin vastaavissa 4G-liittymissä.