Stora Ensolle kakkossija IoT-kisassa – älyvyö kolmanneksi

Stora Enson uusin kameraratkaisu palkittiin 16. syyskuuta toiseksi parhaana IoT-alueen Industry of Things World Award 2019 -palkinnolla. Ykköseksi tuli saksalaisen Fette Compactingin lääketablettien valmistuskoneiden koulutukseen kehitetty virtuaaliopetuspaketti ja kolmanneksi  amerikkalaisen Modjoulin antureita ja GPS-osuuden sisältävä turvavyö.

Metsäteollisuusyhtiö Stora Enso kilpaili maailmanlaajuisessa parhaassa teollisuuden IoT-tuotantosarjassa ”Best implementation of IoT technology on the shop floor”.

Stora Enson ratkaisu oli 5G-verkkoa hyödyntävät 360 asteen valvontakamerat. Ne tarjoavat laadukasta teräväpiirtokuvaa, jota voidaan seurata reaaliajassa maantieteellisestä etäisyydestä riippumatta.

Kuva: Stora Enso.

Yhtiö aikoo kokeilla tekniikan soveltamista myöhemmin myös  5G-verkon kautta etävalvottaviin itsenäisiin ajoneuvoihin ja koneisiin.

”Stora Enso haluaa vauhdittaa IoT:n kehitystä alalla”, sanoo Stora Enson IT- ja digitalisaatiojohtaja Teemu Salmi.  

Myös yhtiön Smart Operations-toiminnoista vastaavan Marko Yli-Pietilän mukaan ratkaisu auttaa meitä keskeisissä tavoitteissamme, kuten tuotannon tehokkuuden, joustavuuden ja saatavuuden optimoinnissa.

Stora-Enso on testannut uutta ratkaisua Telian kanssa muun muassa Oulun tehtaallaan. Ratkaisun ansiosta etävalvonta toimii myös nopeasti ja luotettavasti.

Kansainvälisessä Industry of Things World -palkintoraadissa olivat mukana suurlääkeyhtiö Rochen Domonkos Gaspar,  Daimlerinin Sama Mbang, ETS Innovation 4.0 Hubin Hany Moustapha ja GF:n Stefan Zippel.

Lisää: Industry of Things World (LINKKI) -ykköspalkittu Fette Campuling -opetusratkaisu (LINKKI, video), SmartBelt-älyvyö (LINKKI, video) sekä Stora-Enson aiemmat HD-kameraa käsitelleet uutiset Uusiteknologia.fi:ssa: Telia avaa 5G-verkon teollisuusalueelle 20.11.2018 (LINKKI), Teollisuus ottaa lisätyn todellisuuden käyttöön – seuraavaksi 5g 12.9.2018 (LINKKI), Uudet HD-kamerat hakevat vikoja 20.10.2016 (LINKKI) sekä Nokia pilotoi 5G-tuotantoa Oulun tehtaalla 12.4.2018 (LINKKI).

Kuvat: Stora-Enso