Lediohjaus parantaa autonäyttöjä

Autojen suurikokoiset nestekidenäytöt vaativat yhä suuremmassa määrin ledivaloja tuomaan taustavaloa ja kontrastia. Japanilaisen Rohmin uusin lediohjainversio on optimoitu juuri autojen  LCD-paneeleiden taustavalon ohjaamisen.

Autoissa on nykyisin useita eri kokoisia näyttöjä. Rohmin LED-ohjainpiiri  BD81A76EFV-M on optimoitu nestekidenäytön taustavalon hallintaan instrumenttinäyttöjen ryhmissä, keskitetyissä suurnäytöissä ja auton navigaattoreissa. Usein näyttöjen pitää olla monikanavaisia ja tarjota myös toimivat himmennysominaisuudet

Japanilaisvalmistaja Rohm on yhdistänyt uutuuspiiriinsä patentoitua ohjaustekniikkaa sekä analogista suunnittelua digitaaliohjauksen rinnalle. Piiri soveltuu 3- 12 tuuman kokoisten nestekidenäyttöjen LED-taustavalaistuksen ohjaamiseen ja tarjoaa valmistajan mukaan myös välkkymättömän vapaan himmennyksen.

Markkinoiden LED-ohjaimien neljänkanavan tuki rajoittuu yleensä nestekidenäytöissä vain kahdeksaan tuumaan. Rohmin BD81A76EFV-M tarjoaa kuusi 120 milliampeerin virtakanavaa ja tukee jopa 10-12 tuuman kokoisia näyttöjä.

Uuden piirin tarjoama buck-boost-ohjaus varmistaa myös yhteensopivuuden sekä pienten että suurten nestekidenäyttöjen eri pituisten ledisarjojen kanssa kanssa yhdellä ohjaimella. Yhdessä kanavassa voi olla sarjassa vapaasti 1-10 lediä. Ohjauksessa hyödynnetään myös hajaspektritoimintoa, joka minimoi välkynnän ja sähköisen melun. Hajaspektritoiminnon avulla on mahdollista täyttää AEC-Q100 ja CISPR25 -standardoidut EMC-vaatimukset.

Lisää: ROHM (LINKKI), tuotetiedot (LINKKI) ja komponenttijakelijat (LINKKI, valitse distribution, Europe)