Elisa avaa 5G-verkon Ouluun – laajennus Jyväskylässä

Oulun 5G-koeverkot ovat saamassa marraskuussa rinnalleen kuluttajille suunnatut Elisan 5G-verkot, kertoo paikallinen Kaleva-lehti. Artikkelin mukaan ensi vuonna kaupunkiin tulisi myös DNA:n 5G-verkko. Jo nyt Oulussa on Telian ja yliopiston 5G-pilottiverkot.

Elisalla on kaupallinen 5G-verkko entuudestaan jo neljässä kaupungissa, Tampereella, Turussa, Jyväskylässä ja Helsingissä. Oulusta tulee viides kaupunki listalla.

Paikallisen Kaleva-lehden haastatteleman Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattilan Oulun keskustasta aloitetaan.

’’Varmaan laajennetaan vielä vähän muihin paikkoihin tänä syksynä’’, Oulussa eilen vieraillut Mattila sanoo. Hän ei tässä vaiheessa paljasta, kuinka laaja Oulun verkosta tulee kattavuudeltaan.

Kalevan jutun mukaan DNA saattaa avata Oulussa 5G-verkkoja ensi vuonna.

Telialla on ollut Oulussa Oritkari-Nuottasaaren alueella 5G-verkko, joka on tukenut alueen teollisuuden ja logistiikan toimijoita uusien digitaalisten toimintamallien ja innovaatioiden kehittämisessä. Myös Oulun yliopistolla Linnanmaalla on tutkimuskäytössä oleva avoin 5G-testiverkko.

Lisäys 3.10.2019: Elisa kertoi laajentavansa 5G-verkkoaan Jyväskylässä keskustan lisäksi muun muassa Lutakon, Seppälän, Hipposen ja osaan yliopiston kampusalueesta. Elisa aikoo kertoa kokonaan uusista 5G-kaupungeista vielä loppuvuoden aikana.

Lisää: Kaleva 2.10.2019 (LINKKI)

Kuvituskuva: OnePlus 5G

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta