Microsoftilta kännykkätabletti – Androidilla

Microsoft palaa mobiililaitteisiin uudenlaisella kaksinäyttöisellä Duo-tablettikännykällään. Androidiin perustuva uutuus oli eilen New Yorkissa pidetyn julkistustilaisuuden todellinen uutuus. Muuten yritys esitteli perinteisempiä kaksitoimisia Surface-laitteita, joissa hyödynnetään Intelin, AMD:n ja Qualcommin suorittimia. Uutta oli myös kaksinäyttöisiin laitteisiin tarkoitettu Windows 10X-käyttöjärjestelmä.

Microsoft julkisti eilen viisi uutta Surface-laitteita, jotka tulevat myyntiin vielä tänä vuonna ja lisäksi kaksi  tuplanäyttöistä mobiililaitetta, Surface Duo ja Neo ja, jotka tulevat myyntiin vastaa ensi vuoden lopulla.

Microsoftin julkisti koko joukon uusia Surface-tuotteita kannettavista mikroista tablettikoneisiin ja uusiin kaksiruutuisiin kännykkälaitteisiin.
Microsoftin tuotevastaava Panos Panay esitteli Windows X10:llä toimivan Neon lisäksi Android-pohjaisen Surface Duo -tablettikännykän.

Kaksinäyttölaitteista Surface Neo on toteutettu Windows 10X-käyttöjärjestelmällä, joka luvataan tarjolle syksyllä 2020. Vastaavasti pienempi Duo-malli toimii Androidilla.  Se on Microsoftin ensimmäinen taskuusi mahtuva laite sitten kännykkäbisneksestä luopumisen.

Uusi Duo toimii tablettikoneen lisäksi myös puhelimena.  Siinä on kaksi paperinohutta 5,6-tuumaista näyttöä, jotka avautuvat yhdeksi 8,3 tuuman näytöksi.

Windows X10-pohjainen Surface Neo koostuu kahdesta 360 astetta avautuvasta saranallisesta yhdeksän tuuman näytöstä. Laite toimii perinteisen PC:n tavoin irrotettavalla näppäimistöllä ja tukee Surface-kynän ja Bluetooth-hiiren käyttöä.

Muita uutuuksia olivat isoruutuisemmat Surface Laptop 3 ja Surface Pro 7 sekä mobiiliyhteydellä varustettu Surface Pro X, jossa käytetään Qualcommin kanssa yhteistyössä kehitettyä Microsoft SQ1-prosessoria ja erityistä grafiikkanopeutusta. Pro X on 5,33 millin paksu ja painaa 774 grammaa.

Microsoft julkisti myös Surface Earbuds -nappikuulokkeet, jotka tarjoavat kosketus- ja ääniohjauksen Microsoftin laitteisiin sekä Office365-sovelluksiin.

Samsung yrittää uudelleen taittuvalla tablettikännykällään

Näytön  nopean vioittumisen takia aikanaan markkinoilta pois vedetty Samsung Galaxy Fold tulee uudelleen viritettynä versiona. Suomessa uutuuslaite tulee kännykkämyymälöihin 18. lokakuuta. Laitteessa  on 7,3 tuuman Infinity Flex -taittuva näyttö ja tupla-akku. 2100 euron hintaan sisältyvät langattomat Galaxy Buds -kuulokkeet, aramidisuojakuoret ja 12 kuukauden Samsung Care+ -palvelun. Microsoftin tulevasta  Duo-laitteesta Samsungin vastaava Fold eroaa siinä, että näytönosuus on aukaistuna yhtenäinen ruutu koko pinnaltaan.

Päivitetty Samsung Galaxy Foldin tiedot 4.10.2019.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta