DNA luopuu antennitelevisiosta – Digita jatkaa

Heinäkuussa television ohjelmatoiminnasta jo luopunuit DNA on päättänyt ajaa alas myös Digitan UHF-verkon kanssa kilpailleen VHF-televisioantenniverkkonsa. DNA ilmoittaa keskittyvänsä nyt vain kaapeli- ja laajakaistajakeluun. DNA on tehnyt myös liiketoimintakaupan Digitan kanssa VHF-verkon maksutelevisiotoiminnasta.

Mobiilioperaattorina ja kaapeliverkkotoimijana tunnettu DNA on tarjonnut digiajan alusta eli kymmenen vuotta VHF-taajuuksilla toimivan antenniverkon kautta. Yritys on kilpaillut Digitan UHF-verkon kanssa, joka perustuu vuosikymmeniä sitten tehtyyn kauppaan Yleisradion lähetystoiminnoista.

”Tavoitteenamme oli tuoda kilpailua Suomen antennitelevisiomarkkinaan, joka on perinteisesti ollut yhden (Digitan)toimijan hallussa. Halusimme haastaa monopolin sekä hinnalla että laadulla”, kertoo DNA:n kuluttajaliiketoiminnan johtaja Pekka Väisänen.

Syy lopettamiseen ovat liiketoiminnalliset. Esimerkiksi kuluttajat ja taloyhtiöt ole asennuttaneet tarpeeksi tarvittavia VHF-antenneja eikä verkkoon ole saatu DNA:n mukaan muutenkaan liiketoiminnan kannalta tarpeeksi maksavia asiakkaita.

DNA ei enää neuvottele uusista VHF-verkon jakelusopimuksista. Verkko sammutetaan viimeistään heinäkuussa 2020 ja DNA luopuu samassa yhteydessä VHF-taajuuksien verkkotoimiluvistaan. DNA aikoo jatkaa tv-palvelujen tarjoamista antennikoteihin laajakaistan välityksellä.

Lisäksi DNA:n VHF-verkossa nyt jaettavat maksukanavat siirtyvät liiketoimintakaupalla vuoden vahteessa Digitan UHF-verkkoon. Ylen HD-kanavien jakelu DNA:n VHF-verkossa jatkuu toistaiseksi. Jakelun jatkosta kerrotaan erikseen. Vapaasti vastaanotettavien MTV3 HD- ja TV5 HD -kanavien jakelu VHF-verkossa päättyy tämän vuoden lopussa.

Kuvituskuva: Digita

Lisää: Digita ostaa DNA:n antenniverkon maksutelevisiotoiminnan (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2019/