Telialle uusi vetäjä

Pohjoismainen teleoperaattori Telia Companyn hallitus on nimittänyt yrityksen uudeksi toimitusjohtajaksi Allison Kirkbyn.

Allison Kirkby toimi viimeksi tanskalaisen TDC-konsernin toimitusjohtajana ja hallituksen puheenjohtajana. Hän aloittaa tehtävässään vuoden 2020 toisella vuosineljänneksellä.

Telia Companyn toimitusjohtajan rekrytointiprosessi aloitettiin elokuussa ulkopuolisen rekrytointiyrityksen tuella. Aiempi toimitusjohtaja Johan Dennelind siirtyi kesän jälkeen dubailaisen teleoperaattorin palvelukseen.

Keskeiset hakukriteerit määriteltiin nimitysvaliokunnan, konsernin hallituksen ja johtoryhmän jäseniä haastattelemalla. Kriteerit täyttäviä kandidaatteja löytyi niin Pohjoismaista kuin kansainvälisestikin.

Väliaikaisena toimitusjohtaja Christian Luiga jatkaa muutokseen asti ja palaa sitten takaisin Telia Companyn talousjohtajaksi.

Telialla oli vuoden 2018 lopussa noin 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta. Yritys on osa kansainvälistä Telia-ryhmää, joka toimii yhdekssä eri maassa Pohjoismaissa ja muun muassa Turkissa.