Monikäyttöinen anturikortti IoT-ratkaisuihin

Omronin uusi kokeilukortti tarjoaa IoT-anturijärjestelmien kehittäjille nopean tavan kokeilla erilaisia anturitekniikoita useiden eri sulautettujen ratkaisujen kanssa. Kortti on varustettu antureilla lämpötilan, kosteuden, paineen, valon, äänen ja kiihtyvyyden mittaamiseksi. 

Omron 2JCIE-EV01 -anturikortti on mahdollista saada toimimaan yhteen useiden erilaisten ratkaisujen kanssa. Omron tarjoaa siitä kolme erillistä vaihtoehtoa eli versiot Raspberry Pi:lle, Arduinolle tai Adafruit Feather -rartkaisuihin.

Uutuuskortilla on 2JCIE-BL01 USB-ympäristöanturimoduuli, joka pystyy keräämään tietoja sisäiseen muistiinsa jopa kolmen kuukauden ajan.  Kortille on mahdollista ohjelmoida kynnysarvoihin perustuvia hälytyksiä.

Tiedot voidaan siirtää suoraan isäntäprosessorille tai Bluetooth 5.0: n linkin kautta esimerkiksi kännykkään. Kortti tukee tiedonkeruuohjelmistoa. Omron on toimittanut vaadittavan anturitietojen hankintaohjelman koodin GitHubiin.

Kortilla oleva laajennusliitin mahdollistaa tuoda kortille Omronin lisäksi muidenkin valmistajien antureita. Liitin mahdollistaa Omronin anturien lisäksi myös minkä tahansa muun Qwiic-yhteensopivan anturin kytkemisen korttiin.

Qwiic Connect System on SparkFun-nimisen yrityksen luoma anturiliitäntä, jossa käytetään nelinapaista JST-liitintä ja I2C-protokollaa. Omronin valikoimasta uuteen korttiin on tarjolla muun muassa D6T-lämpöanturi, D6F-PH MEMS-paine-eroanturi, optinen B5W-LB-anturi ja B5W-LD-pölyanturi.

Lisää: Omron Elecronics Components (LINKKI), 2JCIE-EV01-tuotetieto (LINKKI), koekortin käsikirja (LINKKI, pdf), Qviic-liitäntä (LINKKI) ja Omronin komponenttijakelijat (LINKKI).

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2019/