Vähävirtainen IoT-ohjain – käyttöenergia ympäristöstä !

Renesas on esitellyt IoT-laitteisiin suunnatun pienen tehonkulutuksisen RE -mikro-ohjain-perheen. Uusi RE-perhe perustuu Renesasin patentoituun SOTB- (Silicon on Thin Buried Oxide) -prosessitekniikkaan, joka vähentää virrankulutusta.  Piiriperhe tukee myös energiansa kaappausta esimerkiksi auringonvalosta, tärinästä ja muista ymoäristön energialähteistä.

Piiriperheen ensimmäisen piirin RE01:n 32-bittinen ARM:n Cortex-suoritinydin antaa käyttäjille mahdollisuuden toteuttaa älykkäitä toimintoja laitteissa, joissa ei haluta käyttää paristoja vaan hyödynnetään ympäristön valo-, liike tai muita energian kaappaustekniikoita.

Renesasin uuden RE-ohjainpiiriperhen ratkaisut voivat saavuttaa samanaikaisesti alhaisen aktiivisen virran ja alhaisen valmiustilan virran sekä nopean toiminnan alhaisella jännitteellä.

Uudet RE-ohjainpiirit ovat jatketta Renesas R7F0E sulautetuttujen ohjaimien perheeseen. RE01perustuu Arm Cortex®-M0 + -ydimeen, joka voi toimia jopa 64 megahertsin kellotaajuuksilla 1,62 voltin jännitteellä.

RE01:n suurimmassa versiossa on puolitoista megatavua flash-muistia ja 256 kilotavua SRAM-muistia. Piiri sisältää myös energiankeräyksen ohjauspiirin, erittäin pienitehoisen 14-bittisen A/D-muuntimen ja 2D-grafiikkaprosessointiominaisuuksia MIP-LCD-näyttöä varten. RE01:stä on kolme koteloversiota: 156-nastainen WLBGA, 144-nastainen LQFP- ja 100-nastainen LQFP.

Tuotekehitystä varten RE01-piiriä varten on tarjolla kokeilukortti, jossa on RE01-ohjain, käyttöliittymä energian keräyslaitteelle ja ladattavan akun rajapinta. Kortilla on Arduino- ja Pmod-yhteensopivat liitännät laajennuksia varten. Lisäksi siihen on mahdollista kytkeä MIP-tyyppinen LCD-näyttö.

Uusi RE01 tukee ohjelmoinnissa Arm:n Cortex-mikrokontrolleriohjelmiston rajapinnan CMSIS-standardia. Ohjelmointityökaluina voi käyttää my-s IAR Embedded Workbench for Arm ympäristön C /C ++ -kääntäjää tai GNU-kääntäjään perustuvaa e2studi-kehitysympäristöä.

Lisää:  Renesas (LINKKI), tuotetiedot (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta