Teknologia19-tapahtuman tietopaketti

Helsingin messukeskuksessa avautui tiistaina lähes 500 yrityksen Teknologia19-messut, jossa on tarjolla uusien tuotteiden lisäksi monia näkökulmia uusimpaan teknologiaan ja kehittämiseen. Tarjolla on torstaihin asti seminaariohjelmaa viidellä eri lavalla ja uutena 29 startup-yrityksen oma näyttelyalue.

Teknologia19 koostuu aiempien vuosien tapaan eri teknologia-alueista kuten automaatio, elektroniikka, hydrauliikka ja pneumatiikka, koneenrakennus, levytyö, kunnossapito, AI ja robotiikka sekä ICT. Monille vuosia aiemminkin tapahtumissa käyneille tutut Elkom, Automaatio, Mecatec ja muut on paketoitu jo pitkään yhdeksi koko teknologia-alaa esitteleväksi messukoosteksi.

Uusiteknologia-lehdessä on julkaistu laaja Teknologia19-messukooste juuri päivitettyine tietoineen. Samalla voit lukea koko 62-sivuisen lehden ilmaiseksi  printtilehden tyylisessä muodossa nettiselaimellasi  (LINKKI).

Teknologia-tapahtumassa on ohjelmaa viidessä eri paikassa ja  myös näytteilleasettajien osastoilla. Ohjelmateemoja ovat muun muassa koodaaminen, robotiikka, tekoäly ja -oppiminen sekä digitalisaatiokehitys.

Keynote-puheenvuoron messuilla pitää tiistaina 5.11. kirjailija ja ohjelmoija Linda Liukas, keskiviikkona 6.11. tulevaisuudentutkija Risto Linturi ja torstaina 7.11. professori Alf Rehn, jonka  perään luottamuksesta puhuu professori Jarmo Limnell XPlanar Stagella klo 11.

Keinoälystä ja sen tulevaisuudesta puhuvat muun muassa Aalto-yliopiston työelämäprofessori Leo Kärkkäinen, Silo.ai:n hallituksen puheenjohtaja Tero Ojanperä ja Curious AI:n toimitusjohtaja Harri Valpola, Top Data Science Oguzhan Gencoglu ja Nokia Bell Labsin Akos Vetek.

Suomen roolia avaruusteknologian kehityksessä pohtivat torstaina 7.11. kello 10-11.39 muun muassa kuvaussatelliittiverkkoa rakentavan Iceye:n turvallisuusjohtaja Pekka Laurila ja Reaktor Space Labin toimitusjohtaja Tuomas Tikka.

Beckhoff järjestää tiistaina 5.11. seminaarin teollisuus-Ethernetistä ja EtherCAT.sta messukeskuksen seminaariosassa. Keskiviikkona 6.11 kello 15.30 Schneider Electric esittelee  digitaalisen tehtaansa toimintaa ja kertoo, miten tietoa voidaan hyödyntää tehokkaampaan operointiin ja tuotekehitykseen. Muita ovat muun muassa OPC Day Finland 2019, 6.-7.11.2019 ja Finland-China Industry & Technology -kongressi 6.11.2019. Alma Median Tivi järjestää Teknologia19-tapahtumassa myös 5G-seminaaripäivän.

Ensimmäisenä messupäivänä 5.11. ohjelmaa on erityisesti teknologia-alan opiskelijoille, jotka voivat näytteilleasettajien osastoilla keskustella erilaisista uravaihtoehdoista teknologia-alan yritysten edustajien kanssa. Myös lavaohjelmassa on tietoiskuja tuleville teknologia-alan ammattilaisille.

Suomen Robotiikkayhdistys toteuttaa messuille puheenvuoroja ja esityksiä robotiikasta.  TiES järjestää messuilla myös ällistyttävät robotit -rakentelukisan, jonka semifinaali järjestetään tiistaina 5.11 kello 14 Robotics Stagella ja finaali XPlanar Stage-lavalla 6.11. kello 9.30. Voittaja palkitaan Robotics Stagella keskiviikkona 6.11 kello 14.00.

Teknologia 19 -messujen startup-kilpailun pitchaus-finaali järjestetään XPlanar Stagella keskiviikkona 6.11. klo 14–15. Mukana on kuusi yritystä: Delicode (konenäkö/AI), Ensavetec (rakennustekniikka), Huoleti (Sote-palvelu), Meluta (anturimittaukset/signaalinkäsittely), Skillgrower (pelioppiminen),  VimAIm (konenäkö/sisäpaikannus).

Startup-kisan voittaja palkitaan Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 10 000 euron stipendillä. Kisan voittaja julkistetaan ja palkitaan Teknologia-messujen iltajuhlassa keskiviikkona klo 19.15.

Laajassa messutarjonnassa TiES tuo tarjolle tuttuun tapaan monilmeisen Teknologia Foorumin.

Tiistaista torstaihin jatkuvassa tarjonnassa ovat aiheina mukana muun muassa elektroniikan uudet sovellusmyötäiset valmistustekniikat, uudet käyttöliittymät sekä erilaiset paikannus-, satelliitti-, 5G- ja tekoälytekniikat. Tapahtumassa esitellään käytännön ratkaisujen kautta neljä digitalisaation menestyjää toimialojensa uudistajana.

Lisää: Teknologia19-messut (LINKKI), näytteilleasettajat (LINKKI), osastokartta (LINKKI, pdf) ja seminaarit (LINKKI). Tässä myös messuilla jaossa oleva käsiohjelma sähköisenä (LINKKI, issuu) ja tuoreessa Uusiteknologia-lehdessä julkaistu laaja Teknologia19-messukooste (LINKKI).

Kuva: Suomen messut

Päivitetty 5.11.2019

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2019/

#teknologia

#teknologia19