Auto-ohjelmistojen Basemark hakee kasvua uudella toimitusjohtajalla

Technopoliksen toimitusjohtajan tehtävät vuoden lopussa jättävä Keith Silverang siirtyy suomalaiseen autoteollisuuden ohjelmisto kehittävään Basemarkiin. Yrityksen takana on Tero Sarkkinen, joka tunnetaan muun muassa Futuremarkin ja auto-ohjelmistoja kehittäneen Rightwaren perustajana. Silverangista on tehnyt sijoituksen Basemarkiin.

Kerroimme kesäkuussa, että vuodesta 2008 Technopoliksen vetäjänä toiminut Keith Silverang jättää oululaislähtöisen Technopoliksen vuoden 2019 lopussa.

”Olen käyttänyt suuren osan työvuosistani Technopoliksen palveluksessa, mutta koen, että minulla on energiaa ja halua kokeilla vielä jotain aivan uutta ja erilaista”, Keith Silverang totesi kesäkuussa.

Lokakuun lopussa selvisi, että Silverangin lähtee vetämään suomalaista autoteollisuuden ohjelmistoihin keskittynyttä Basemarkia. Hän on ollut yhtiön hallituksen jäsenenä keväästä 2019 lähtien.

Basemarkin hallituksen puheenjohtaja Tero Sarkkinen kertoo tiedotteessa, että Silverangin palkkaaminen oli tärkeä siirtoa, vaikka hän tuleekin autoteollisuuden ohjelmistosektorin ulkopuolelta.

”Liikevaihtomme kasvaa viime vuoden 2,7 miljoonasta eurosta kahdeksaan miljoonaan euroon’’, Sarkkinen sanoo. Hän odottaa kasvun jatkuvan edelleen. Yhtiöllä on tytäryhtiöt Saksassa ja Yhdysvalloissa.

Basemark sai alkunsa muutama vuosi sitten, kun Sarkkinen osti takaisin osan kiinalaisyritykselle myymästään Rightwaresta. Uuden Basemarkin Rocksolid Engine -ohjelmistopaketti on suunniteltu nopeuttamaan uusien automaattiautojen ohjelmistoja, grafiikkaa ja erilaisten algoritmien laskentaa. Basemarkin asiakkaita ovat esimerkiksi piirijätit, kuten AMD, Intel, Mediatek, NVIDIA ja Qualcomm sekä niiden tuotteita hyödyntävä autoelektroniikan tuottajat.

Mielenkiintoiseksi uuden suomalaisyritykseen tekee, että yrityksen hallituksessa istuu myös elektroniikkaa muoviin integroivaan oululaisen TactoTekin toimitusjohtaja Jussi Harvela. Tekniikan tärkeimpiä sovellusalueita on autoteollisuus.

Lisää: Basemark (LINKKI) sekä aiemmat Rightwarea (LINKKI) ja Keit Silverangia ja Technopolista käsitelleet uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI)

Kuvituskuva: Keit Silverang, Technopolis

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta