Bluetooth-anturilaite koneen kylkeen tai ilman langattomuutta

(Teknologia19 – Helsinki) Bosch Rexroth esittelee messuilla koneisiin kiinnitettävää SCD-anturimoduulia, joka hyödyntää tiedonsiirrossa langaton Bluetooth BLE-yhteyttä. Tarjolla on myös pienempi CISS-monianturiyksikkö konemittauksiin ilman radioyhteyttä.

Bosch Rexrothin SCD on IP67-suojattu anturimoduuli, joka voidaan kiinnitettävissä lähes mihin tahansa koneeseen tai komponenttiin.  SCD mittaa tärinää, asentoa, kiihtyvyyttä, lämpötilaa, magneettikenttää ja ympäristön valon voimakkuutta.

Anturitiedot kerätään vedenpitävällä ja pölytiiviillä IP67-laitteella, ja ne siirretään langattomasti Bluetooth Low Energy (BLE v4.2) kautta. Kerätty data esitetään helposti luettavassa muodossa mobiililaitteen sovelluksen avulla, jonka käyttö onnistuu ilman esitietoja.

Käyttöönotto on valmistajan mukaan helppoa. Kompakti anturilaite voidaan liimata lähes mihin pintaan tahansa mukana olevan suojanauhan avulla. Käyttöönoton täydentää SCD App -sovelluksen lataaminen ja yhdistäminen anturiin bluetoothin kautta.

Toinen IoT-anturiratkaisu…

Bosch Rexrothin on tarjolla myös SCD:tä pienempi ja robusti  Connected Industrial Sensor Solution (CISS) -monianturilaite vaikeisiin teollisuusympäristöihin. CISS soveltuu koneen tilan seurantaan ja Industry 4.0 -sovelluksiin. Moduuli voidaan laittaa esimerkiksi koneiden, koneen osien ja tehtaiden toiminnan seuraamiseen.

Bosch Rexrothin MEMS-monianturiratkaisu CISS.
Pienikokoinen CISS-moduuli on rakennettu monen anturin yksiköksi, joka perustuu yrityksen omaan MEMS-tekniikkaan.  Se pystyy  mittaamaan muun muassa kiihtyvyyttä, tärinää, asentoa, painetta, magneettikentän voimakkuutta ja lämpötilaa.
CISS tarjoaa myös eri käyttömoodeja. Niitä ovat tiedonsiirtotila, tiedon tallennustila ja tapahtumien havaitsemistila. CISS antaa käyttäjälle myös keinot aktivoida tai deaktivoida antureita ja määrittää näytteenottotaajuudet sovelluksen  mukaan.

Lisää: Boch Rexroth (LINKK)), SCD (LINKKI), CISS (LINKKI) ja Teknologia19-messuosasto 6f50.

Päivitetty