Elisa tuo kiinteät 5G-yhteydet koteihin

DNA:n kiinteiden  5G-laajakaistayhteyksien kokeilujen lisäksi Elisa tuo jo kiinteät 5G-kotiyhteydet myyntiin. Käytössä on Huawein kotitukiasema, joiden asennukset ovat alkaneet Vantaalla ja Turussa.

Elisa on laajentanut 5G-verkkoa Vantaalle sekä aloittanut kiinteiden 5G-laajakaistapalveluiden myynnin. Elisa on avannut 5G-verkon muun muassa Tikkurilaan sekä alueille Itä- ja Pohjois-Vantaalla.

’’5G:llä pääsee valokuituyhteyden tavoin jopa gigan nopeuksiin’’, sanoo Elisan liiketoimintajohtaja Juha Laukkanen.

Elisa on aloittanut 5G Kotinetin asennukset Vantaalla, joita on tätä ennen toteutettu jo Turussa. Talon ulkoseinään kiinnitetään ulkoreititin, joka vie yhteyden sisällä olevaan sisäreitittimeen.

5G-yhteys on erityisen toimiva ratkaisu kodin laajakaistayhteydeksi varsinkin alueilla, jonne ei ole taloudellisesti järkevää rakentaa esimerkiksi kuituyhteyttä.

Lisäksi 5G-yhteys parantaa merkittävästi alueella toimivien yrittäjien sekä kotoa käsin etätyötä tekevien internetyhteyksiä.

Elisa on avannut 5G-verkot tähän mennessä Turkuun, Tampereelle, Jyväskylään, Helsinkiin ja Lahteen, joista Turun 5G-verkko on Pohjoismaiden laajin.

Uusia 5G-kaupunkeja avataan useita loppuvuoden 2019 aikana. Tällä hetkellä Elisa myy asiakkailleen usean eri valmistajan 5G-puhelimia ja -reitittimiä sekä liittymiä 300 Mbts-, 600 Mbts- ja 1 Gbts -nopeuksilla.

Lisää: Aiemmat 5G-uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI)