Ikkunasäteilijällä parempia mobiiiliyhteyksiä

Uusien talojen ulkoseinät, energiatehokkaat ikkunat ja tiivis kaupunkirakentaminen vaimentavat mobiilisignaaleja ja heikentävät dataverkon ja puhelimen kuuluvuutta.  Nyt Pihla Group, joka tunnettiin aiemmin Inwido-nimellä, on saanut myyntiin passiivisen ikkunalasirakenteen.

Uudenlaisen antennilasi-rakenteen avulla voidaan varmistaa mobiililaitteiden vakaan yhteyden verkkoon. Käytetty passiiviantenni on vain hiuksen hieno kuvio lasissa, jota on vaikea jopa havaita paljaalla silmällä.

Uudet Pihla Antennilasi- ja Tiivi Connect Antennilasi-rakenteet ovat syntyneet kotimaisen antenniteknologian StealthCase Oy:n kanssa.  Tulokset on patentoitu.

Yritykset tekivät viime kesänä myös kenttäkokeen 5G-verkossa antennilasien toiminnan testaamiseksi. Sen mukaan antennilasin ollessa ikkunassa, mobiiliverkon toimintavarmuus nousi sisätiloissa testaajien mukaan täysin uudelle tasolle.

Tulosten mukaan mobiiliyhteyden nopeuden ollessa 200 Mb/s, tavallinen yhdellä selektiivilasilla varustettu ikkuna vaimentaa signaalinläpäisyä merkittävästi – jopa 12Mb/s tasolle.

Signaalin läpäisyn kasvu verrattuna vastaavaan ikkunaan ilman antennia oli 15–20 dB (30–100-kertainen) taajuusalueella 700–960 MHz ja 10–15 dB (10–30-kertainen) taajuusalueella 1,5–3,5 GHz.

Antennikentän leveys huoneessa ja ulkoisten tukiasemien suuntaan 60°–120° taajuusalueella 700–960 MHz ja 60°–90° taajuusalueella 1,5–3,5 GHz.

Pihlan antenniratkaisu on saatavilla yrityksen kaikkiin valmistamiin ikkunamalleihin sekä Pihla Patio parvekeoveen. Antennilasi ei rajoita esimerkiksi sälekaihtimien, turvalasien ja auringonsuojalasien käyttöä.

Lisää: Pihla Group (LINKKI), StealthCase (LINKKI) ja antenniratkaisun tuotetiedot (LINKKI) ja viime huhtikuun aiempi uutinen ikkunoiden antennirakenteesta  (LINKKI).