Espoolainen robottiauto-osaaja palkittiin – uusimpana Lontoossa

PÄIVITETTY 22.11.2019: Espoolainen robotiikka-ja ohjelmistoyritys Sensible 4 on vallittu vuoden uusmaalaiseksi startupiksi. Palkinto on jatkumoa yrityksen viime aikoina saamille tunnustuksille. Lokakuussa yhtiö voitti robottiautollaan myös  Dubai World Self-Driving Transport Challenge kilpailun. Nyt myös Lontoon muotoilumuseo on palkinnut robottibussin muotoilustaan.

Espoolaisen Sensible 4 on yksi harvoista yrityksistä maailmassa, joka toimittaa itseajaviin autoihin niin sanottua full-stack kokonaisratkaisua, joka mahdollistaa ajoneuvojen täyden automatisoinnin käyttämällä pelkästään yhtiön omaa ohjelmistoa.

Sensible 4:n järjestelmä mahdollistaa myös itseajavien ajoneuvojen toiminnan myös pahoissakin sääolosuhteissa. Yrityksen paikannusteknologialla on keskeinen rooli itseajavien ajoneuvojen kyvyllä ymmärtää ympäristöään.

Yhtiö on kehittänyt ja testannut teknologiaansa Suomen vaihtelevissa keleissä, minkä vuoksi Sensible 4:n itseajavat autot ovat ainoita maailmassa, jotka toimivat myös talvioloissa.

Sensible 4 on kehittänyt itseajavien autojen teknologiaa ja robottibussi Gachaa yhteistyössä yhdessä Espoon, Vantaan, Hämeenlinnan ja Helsingin ja muiden uusmaalisten kuntien, sekä monien paikallisten yritysten kanssa.

Uudenmaan liitto palkitsi eilen uusmaalaiset yritykset kolmessa sarjassa: tuotannollinen yritys, kaupan tai palvelujen yritys sekä startup-yritys.

Päivitetty 22.11.2019: Sensible 4:n GACHA-robottibussi on voittanut Lontoon muotoilumuseon Beazley design of the year palkinnon – transport-sarjassa. Muotoilutyötä on johtanut japanilainen Gashan design-ikoni Naoto Fukasawa.  Robottibussi palkittiin muun muassa pehmeästä minimalismista ja käyttäjäystävällisestä muotoilusta. Lontoossa sijaitseva Design museo (The Design Museum London) jakaa vuosittain Beazley design of the year palkinnon vuoden parhaille muotoilutöille kuudessa eri sarjassa.

Kuva: Robottiautoa on testattu myös Nokian kampuksella ja tarkoitus on esitellä tekniikkaa tämän viikon Slushiin saapuville vieraille.