Nokiasta tulossa uusi televisiosarja

Nokiasta on tekeillä Rabbit Filmsin toimesta televisiosarja, kertoo Helsingin Sanomat. Vuosien varrella Nokiasta on tehty jo elokuvateatteritason dokumenttielokuva, radiokuunnelma ja liuta erilaisia historia- ja muistelmateoksia. Nyt kyse on useampiosaisesta televisiosarjasta, jonka ohjaa Jussipalkittu Maarit Lalli.

Uusimman Nokia-julkistuksen takana on Helsingin Sanomien mukaan Rabbit Film, joka tekee televisioon muassa Duutsoneita ja Halatko miljonääriksi -televisio-ohjelmia.

Sarjan ohjaa ja käsikirjoittaa Maarit Lalli, joka on suomalainen elokuvakäsikirjoittaja, elokuvaohjaaja ja Jussipalkittu elokuvatuottaja.

Tulevan televisiosarjan esitysajankohdasta tai sisällöstä ei ole kerrottu. Maarit Lalli sai vuonna 2017 Elokuvasäätiöltä tuotantotukea Nokia – made in Finland -työnimellä kulkevaan elokuvaan.

Kahden vuoden takaisen Elokuvauutiset.fi:n (LINKKI) uutisen mukaan Lallin ja Antti Karumon (Rakkaudella, Maire) käsikirjoittama Nokia – made in Finland on varsinaissuomalaisen pikkukaupungin ja pirkanmaalaislähtöisen Nokian rakkaustarina.

Edellinen pitkä elokuva Nokiasta oli vuonna 2017 esitetty Arto Koskisen dokumenttielokuva Nokia Mobile – matkapuhelimen tarina. Sitä aiemmin DVD-jakeluna oli tarjolla Nokian historiasta kertova ”Hyvän viestin tuojat” dokumenttielokuva. Yleisradio teki samana vuonna myös moniosaisen radiokuunnelman Nokiasta.

Tulevasta Nokia-televisiosarjasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat (LINKKI).

Lisää: Nokia-elokuvat ja Ylen kuunnelmasarja (LINKKI) ja Nokia-kirjat (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta