MCU-työkalut pienlaitteiden käyttöliittymiin

Ohjelmistotyökaluja kehittävä Qt Company on esitellyt lopullisen version Qt for MCUs 1.0 -työkalustaan, jonka avulla yritykset voivat luoda joustavasti käyttöliittymiä mikro-ohjainten tukemille näytöille.

Qt for MCUs 1.0 mahtuu mikro-ohjaimen sisäiseen muistiin, erillistä reaaliaikaista käyttöjärjestelmää ei tarvita ja uuden ratkaisun kanssa voidaan käyttää uudelleen osaamista ja käyttöliittymän omaisuutta Qt Quick Ultraliten ja Qt Quick:n välillä. Uusi työkalu hyödyntää Qt Companyn olemassa olevia ohjelmistotyökaluja ja kirjastoja.

Qt for MCUs 1.0 mahdollistaa älypuhelimien kaltaisen käyttöliittymän teon pienlaitteisiin, käyttää lähdekoodia uudelleen ARM-arkkitehtuureissa, nopea kehitystyö QML- ja Qt-työkalujen avulla sekä vasemmalta oikealle -kielten lokalisointia. Uusi tuote on tuettu Qt Creator v4.11:ssa.

Qt:n aiempi tarjonta on tukenut korkeamman tason mikroprosessointiyksiköitä, mutta nyt lanseerattavan työkalun avulla asiakkaat voivat hyödyntää samoja työkaluja, tekniikkaa ja taitoja koko tuotevalikoimassaan ja organisaatiossaan. Tarjolla on demokortit muun muassa NXP:n ja ST Microelectronicsin ohjainpiireillä.

Qt for MCUs mahdollistaa nopean ja toistuvan tavan kehittää Qt-sovelluksia: käyttöliittymä määritetään QML:ssä ja yrityslogiikka toteutetaan C / C ++:ssa. Tuloksena on helposti mukautuva, graafinen käyttöliittymä, joka parantaa huomattavasti mikro-ohjaimilla toimivia sovelluksia.

Lisää: QT (LINKKI) ja QT for MCUs (LINKKI) ja videoesittely (LINKKI) sekä aiempi 21.8.2019 Uusiteknologia.fi:n uutinen työkalusta (LINKKI).

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2019/

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2019/