Teollisuuteen ajetaan uutta älyä

Suomea ajetaan datatalouden paalupaikalle. Kaksi vuotta sitten aloitettu intelligent Industry tähtää maailman edistyksellisimpiin älykkäisiin autonomisiin järjestelmiin. Seuraavalla kaksivuotisella kaudella yhteisö jatkaa edelleen uuden visionsa ja tiekartan toimeenpanoa.

Intelligent Industry-ohjelman fokuksessa ovat nimensä mukaisesti älykkäät autonomiset järjestelmät, datan jakaminen ja kehittynyt analytiikka, ekosysteemien liiketoimintamallit sekä ihmisen ja koneen yhteistyön tekoälymaailmassa.

Data on näiden painopisteiden keskeinen yhteinen nimittäjä.

’’Meillä on selkeä visio, strategia ja tiekartta teollisuuden digitaaliseen transformaatioon. Olemme erittäin määrätietoisesti liikkeellä”, painottaa ekosysteemin puheenjohtaja Juha Pankakoski Konecranesilta.

Ekosysteemin vetäjät Antti Karjaluoto ja Kari Muranen Dimecc Oy:stä ovat urakoineet ensimmäisellä kaksivuotiskaudella myös uusimman tiedon välittämisessä ja tapahtumien järjestämisessä.

”Olemme osallistuneet noin viiteenkymmeneen eri teollisuuden ja päättäjätason tapahtumaan, tyypillisesti puhujana tai panelistina ja järjestäneet yli 10 kehityksen aallonharjalla kulkevaa työpajaa”, listaa ekosysteemin Antti Karjaluoto.

Ohjelman toisen vetäjän Kari Murasen mukaan ekosysteemin puitteissa on toteutettu teollisuudelle myös räätälöity suuren suosion saanut koneoppimisen akatemia. Hän toivottaa uudet jäsenet ohjelman jatkokaudelle tervetulleeksi.

Tulevalla toimintakaudellaan Intelligent Industry jatkaa visionsa ja tiekartan toimeenpanoa edistäen teollisuuden datataloutta. InDEx-ohjelma rakentaa Suomeen teollisuuden data-alustaa ja yhteisöä.

Intelligent Industryn toisen vaiheen ekosysteemiin kuuluvat Konecranes, HT Laser, Elekmerk, Fastems, Nokia, Prima Power, Raute, Innofactor, Tieto sekä Melkki IT. Toimintaa rahoittavat yritysten investointien lisäksi Business Finland.

Kuvituskuva: Dimecc

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2019/