Puolustus- ja ilmailuteollisuuteen uusi johto

Suomalaisen puolustus- ja Ilmailuteollisuusjärjestö PIA:n uudeksi puheenjohtajaksi on valittu Patrian toimitusjohtaja Esa Rautalinko ja varapuheenjohtajaksi DA-Groupin puolustusliiketoiminnan kehitysjohtaja Kristian Tornivaara, joka toimii myös DA-Groupin tytäryhtiö Surman toimitusjohtajana.

Suomalainen puolustus-, ilmailu-, avaruus- ja turvallisuusteollisuuden liikevaihto on noin 1,5 miljardia euroja vuosittain, josta noin 15 prosenttia suunnataan tuotekehitykseen. Ala työllistää suoraan noin 9500 henkilöä ja jäsenyrityksiä on noin 130.

Teknologiateollisuuden jäsenjärjestö PIA:lla on merkittävä rooli suomalaisen puolustus-, ilmailu-, avaruus- ja turvallisuusteollisuuden menestymisen mahdollistajana. Järjestö edustaa Suomea alan eurooppalaisissa yhteistyöjärjestössä ASD:ssä – AeroSpace and Defence Industries Association of Europe.

Suomalaisjärjestö on myös maamme edustaja Naton NIAG:issa (NATO Industrial Advisory Group) ja Euroopan puolustusviraston puolustusteollisuusyhteisössä. PIA ry:n pääsihteerinä toimii Tuija Karanko.

Lisää: Suomalaista militaari-, ilmailu- ja avaruusalueen osaamista (Kaikki yritykset, vuosijulkaisu, pdf)

Kuvituskuva: Patria AMV