Firstbeat laajentaa ammattilaistukeaan

Jyväskyläinen Firstbeat kertoo laajentavansa yhteistyötääb yhdysvaltalaisen Garminin kanssa kuluttajalaitteista huippu-urheiluun. Apuna on avoin API-rajapinta Firstbeatin sporttipalveluun.

Suomalaisyrityksen  sporttipalvelua käyttää jo yli tuhat ammattilaisjoukkuetta ympäri maailmaa, muun muassa yli puolet NHL-joukkueista sekä monet Valioliiga-, NBA- ja NFL-joukkueet.

Avoimella API-ratkaisulla voidaan Garminin rannelaitteiden fyysisen aktiivisuuden seuranta voidaan yhdistää suomalaisyrityksen urheilusuoritusten analyysiin.

Garminin aktiivisuusdata voidaan siirtää automaattisesti, analysoida ja nähdä Firstbeat Sports -palvelussa.  Näin valmentajat ja urheilijat voivat suunnitella ja seurata harjoitteluaan entistä tarkemmin.

Laajennetyn yhteistyön myötä voidaan Firstbeat Sports -palveluun voidaan integroida myös muuta Garmin-laitteiden hyvinvointidataa, kuten uni- ja stressidataa.

Firstbeatin sykevälivaihteluun perustuvaa analytiikkaa löytyy jo monista markkinoiden laitteista, kuten älykelloista ja pyöräilytietokoneista. Esimerkiksi yritys on ollut mukana Huawein uuden Watch  GT 2 – älykellon kehitysprojektissa.

Firstbeat lisensoi teknologiaansa useille muillekin sportti- ja älykellomerkeille  ja tekee API-yhteistyötä Kitman Labsin, Kinexonin ja Kinductin kanssa.

Lisää: Aiemmat Firstbeat-uutiset (LINKKI) Uusiteknologia.fi:ssä