Suomalaisyritys pääsi käsiksi Applen NFC-osuuksiin

Apple on avannut uusimmassa iOS13-käyttöjärjestelmäversiossaan lähiluvun NFC (Near Field Communications) -ominaisuudet kolmansille osapuolille. Nyt suomalainen iLoq ottaa toiminnon käyttöön  S50-älylukoissaan.

Oululaisen iLoqin S50 -lukot saavat pääsyoikeuksien tarkistamiseen ja lukon avaamiseen tarvittavan energian puhelimen muodostamasta NFC-kentästä. Tässä tapauksessa avaimena toimii siis älypuhelin ja uuden käyttöjärjestelmätuen ansiosta iLoq S50 on nyt käytettävissä Androidin lisäksi myös Applen iOS-laitteilla.

Älylukkojärjestelmä iLoq S50 tarjoaa huollosta ja ylläpidosta vastaaville sekä kiinteistöpäälliköille etuja esimerkiksi teknisen infrastruktuurin, sähkönjakelun ja viestinnän aloilla.

Lukkojen pääsyoikeuksia voidaan hallinnoida helposti reaaliajassa etäyhteyden kautta yhdellä pilvipohjaisella, turvallisella Manager-ohjelmistolla.

Oululaisratkaisu poistaa fyysisiin avaimiin liittyvät hankaluudet ja turvallisuusriskit. Paristoja tai johtoja ei tarvita, joten asennuksessa ei tarvitse ottaa huomioon mitään sähkönsaantiin liittyviä rajoituksia.

Lisää: iLoq ja tuotetiedot (LINKKI) sekä Applen iOS 13:n NTC-kehitäjätietoa sovelluskehittäjille  (LINKKI)