Korona iski Salon akkupakettitehtaaseen – lomautuksia tulossa

Viikko sitten Valmet Automotive ilmoitti korona-viruksen aiheuttamista vaikutuksista autonvalmistuksen komponenttilogistiikassa. Silloin lomautusneuvottelut eivät koskeneet Salon akkutuotantoa, mutta nyt tilapäiset lomautukset ovat edessä myös akkutehtaalla.

Salon akkupakettituotannosta vastaava Valmet Automotive EV Power ilmoitti tänään käynnistävänsä yhteistoimintaneuvottelut henkilöstön tilapäisestä vähentämistarpeesta. Työnantaja harkitsee nyt toimenpiteeksi enintään 90 päivää kestäviä lomautuksia.

Sopeutustarve koskee kaikkia Salon akkutehtaan tuotannossa ja  tuotannon tukitehtävissä työskenteleviä työntekijöitä, toimihenkilöitä sekä ylempiä toimihenkilöitä. Irtisanomiset eivät kuulu yrityksen mukaan vaihtoehtoisiin henkilöstövaikutuksiin.

Valmet Automotiven mukaan koronavirustilanteen arvioidaan vaikuttavan nopeasti ja merkittävästi akkutehtaan tuotantoon. Koronatilanne vaikuttaa akkujen tuotantoon toisaalta valmistusosien puutteiden, toisaalta akkujen vähenevän kysynnän myötä.

’’Tilanne on heikentynyt merkittävästi muutamassa päivässä, mutta tilapäinen sopeutustarve ei muuta akkutehtaan vahvoja tulevaisuudennäkymiä’’, toteaa Valmet Automotiven EV Systems -liiketoimintalinjan johtaja Jyrki Nurmi.  Tuotannon arvioidaankin palaavan suunnitelmien mukaiselle tasolle kesään 2020 mennessä.

Lisää: Aiempi uutinen Valmet Automotiven lomautusneuvotteluista 13.3.2020 Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI) ja aiemmat Valmet Automotivea koskevat uutiset (LINKKI).

Kuva: Valmet Automotiven akkupakettitehdas Salossa.