Suomalaisyhtiöt kehittävät EKG-mittaria sydänsairauksien seulontaan

Suomalainen PulseOn tuo ensi vuoden alkupuolella uuden EKG-laitteen sydämen rytmihäiriöiden diagnoosia ja valvontaa varten. Yritys on aloittanut yhteistyön espoolaisen Remotean kanssa. Tarkoitus on tuoda apua sydänsairauksien nopeaan ja helppoon seulontaan.

PulseOn kävi useiden yritysten kanssa keskusteluja yhteistyöstä laitetta tukevan ohjelmistopalvelun kehityksestä. Palvelun tarkoituksena on välittää lääkärille tieto laitteen mittaamista rytmihäiriöistä ja antaa tietoa diagnoosin tueksi.

”Valitsimme Remotea Oy:n strategiseksi yhteistyökumppaniksemme, koska Remotealla on jo Suomen markkinoiden johtava ohjelmistopalvelu EKG-analysointiin (SmartECG) sekä erittäin mittava kokemus lääketieteellisten palveluiden kehittämisestä”, toteaa PulseOnin toimitusjohtaja Jaakko Hattula.

PulseOnin kehittämä PPG + ECG -mittausranneke

Yhteistyön tarkoituksena on yhdistää Remotean analytiikkaosaaminen Pulseonin ensi vuoden alkupuolella julkistettavan uuden EKG-mittauslaitteen kanssa. PuseOn kehitti aiemmin omia optisia sykemittareita, mutta keskittyy tällä hetkellä erityisesti lääketieteellisen puolen tuotteiden kehitykseen.

Remotean SmartECG analysoi useita eri sydämen rytmihäiriötyyppejä.

Remotean tekoälypohjainen SmartECG-algoritmi analysoi ja tunnistaa useita eri rytmihäiriötyyppejä, kuten sinustakykardia ja sinusbradykardia, kammio- ja eteisbigeminia sekä kammio- ja eteislyöntisarjat.

’’Yritystemme osaamisprofiilien yhdistäminen tulee tuottamaan merkittäviä synergiaetuja molemmille”, Remotea Oy:n hallituksen puheenjohtaja Sami Isoaho kertoo.

Sydänperäisen äkkikuoleman kohtaa Suomessa vuosittain 5 000 – 10 000 henkeä. Tietämättään sydänsairauden kanssa elävät eivät osaa hakeutua hoitoon. Ja silti kaikki riskiryhmiin kuuluvat tulee seuloa ja ohjata löydökset hoitoon ennen terveysriskien realisoitumista aivoinfarktiksi tai sydänkohtaukseksi.

Lisää: PulseOn-tekniikka (LINKKI) ja Remotea (LINKKI)