5G-puhelimia pian halvemmalla

Edullisen hintaluokan 5G-puhelinten myynti alkaa kesäkuussa. Elisa tuo ensimmäisenä ennakkomyyntiin 399 euron hintaisen Xiaomi Mi 10 Lite 5G -puhelimen. Tähän asti 5G-puhelimia on ollut tarjolla vain valmistajien premium-malleissa. 

Elisa aloittaa Xiaomi Mi10 Lite 5G-mallin ennakkomyynnin kesäkuun 1. päivä ja toimitukset runsasta viikkoa myöhemmin. Samalla uutuus tulee myyntiin myös Telian ja DNA:n sekä Powerille js Verkkokauppa.comiin.

Aiempaa edullisimpien 5G-puhelimien tulo perustuu uusien entistä integroidumpien 5G-piirisarjonen tarjontaan.

Xiaomi Mi 10 Lite 5G:ssa on 7 nm:n prosessilla toteutettu Qualcommin Snapdragon 765G-piirisarja integroidulla 5G-modeemilla sekä LiquidCool-jäähdytysratkaisu.

Markkinoille odotetaan myös HMD Globalin ensimmäistä Nokia-merkkistä 5G-puhelinta. Tarjolla ovat olleet jo Samsungin, Huawein, Oneplusin, Motorolan ja ZTE:n 5G-puhelimet. Myös Applelta tullee syksyllä tarjolle myös 5G-verkkoja tukevat iPhone 12 -versiot.

Elisa tarjoaa 5G-liittymiä 300 Mbps-, 600 Mbps- ja 1 Gbps-nopeuksille. Samalla yritys on rakentanut 5G-verkon kattavuutta. Uusimpana on Lapin läänin Kemi, joka on 24. Elisan 5G-paikkakunta.

Jo aiemmin Elisan on avannut 5G-verkot Helsinkiin, Espooseen, Tampereelle, Vantaalle, Ouluun, Turkuun, Jyväskylään, Lahteen, Kuopioon, Poriin, Kouvolaan, Joensuuhun, Vaasaan, Seinäjoelle, Hyvinkäälle, Raumalle, Tuusulaan, Keravalle, Kangasalalle, Raisioon, Heinolaan, Kuusamoon ja Siuntioon.

Lisää: Aiemmat 5G-aiheiset uutisjutut Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI)