ALD-osaaja Picosun kasvoi koronasta huolimatta

Suomalainen ALD-pinnoituslaitteita valmistavan Picosun-konsernin tilauskanta kasvoi korona-ongelmista huolimatta vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 64,1 prosenttia 10,7 miljoonaan euroon. Liikevaihto kasvoi samana ajanjaksona 36,3 prosenttia, ja liiketulos nousi 1,2 miljoonaan euroon.

Espoosta ja Kirkkonummelta käsin toimiva Picosun valmistaa tekniikkaa ALD-ohutkalvopinnoitteiden valmistukseen. Lähes koko tuotanto menee vientiin.

Toimitusjohtaja Jussi Rautee, Picosun

”Markkinoillemme on Covid-19 -pandemian myötä tullut epävarmuutta, mikä on aiheuttanut meille ongelmia. Tästä huolimatta liiketoimintamme on pysynyt vahvalla pohjalla. Vaikeasta tilanteesta huolimatta odotamme kasvua myös kuluvalta tilikaudelta”, sanoo Picosun-konsernin toimitusjohtaja Jussi Rautee.

Picosunin mennyt tilikausi oli  nyt 15 kuukauden mittainen, koska konserni siirtyi kalenterivuosittaiseen raportointiin.  Vuoden lopussa konsernin liikevaihto oli 34,2 miljoonaa euroa ja tilauskanta 35,9 miljoonaa euroa.

”Kasvua tukeaksemme aiomme vauhdittaa investointeja tuotteisiimme ja liiketoimintaamme. Kehitämme myös tuotantotilojamme ja palkkaamme uutta henkilökuntaa heti pandemian helpotuttua”, sanoo toimitusjohtaja Rautee.

Picosun investoi viime tilikaudella pääosin

Picosunin Morpher ALD-tuotantolaitteisto.

omien tuotteiden tutkimukseen ja tuotekehitykseen yli 19 prosenttia liikevaihdosta. Picosun julkisti tilikauden aikana myös parannuksia tuotteisiinsa ja palveluihinsa. Picosun toi myös  (kuvassa vasemmalla) myös Morpher ALD-tuotantoalustan MEMS-, LED-, 5G- ja tehoelektroniikan toteuttamiseen.

Picosun laajensi vuosi sitten kesäkuussa omistuspohjaansa. Poutiaisen Stephen Industries säilyi rahoituskierroksen jälkeen enemmistöomistajana.

Mukaan tulivat myös CapMan Growth -rahasto, Tesi/Suomen Teollisuussijoitus Oy ja Risto Siilasmaan First Fellow Partners.