Vaasaan uusi muuntajien kokoonpanolinja

ABB:n Vaasan muuntajatuotantoa kasvatetaan investoimalla uuteen muuntajien kokoonpanolinjaan, joka kasvattaa tehtaan tuotantokapasiteettia. Samalla yrityksen Power Grids-toimintaa ollaan myymässä japanilaisen Hitachin haltuun.

Uuden linjainvestoinnin myötä ABB Power Grids laajentaa tehdastilojensa käyttöä Vaasan Strömberg Parkissa ja rekrytoi kaikkiaan noin 30 uutta työntekijää, niin tuotanto- kuin toimihenkilötyöhön. Vaasan tehdas valmistaa muuntajia ja reaktoreita ja toimittaa erilaisia sähköverkon hallinnan ohjaus-, automaatio- ja valvontajärjestelmiä ja -projekteja sekä siirto- ja jakeluverkon ratkaisuja.

ABB Power Grids Finland on alkuvuodesta toiminut itsenäisenä osakeyhtiönä. Toiminnan eriyttäminen on osa ABB:n joulukuussa 2018 ilmoittamaa suunnitelmaa myydä Power Grids -liiketoiminta Hitachille. Kauppa saatetaan loppuun arviolta vuoden 2020 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana.

ABB Power Grids Finland työllistää Suomessa noin 550 henkilöä.

Tunnisteet