5G-puhelinvalikoima laajenee ja halpenee

Uusimpana teleoperaattorit ovat tuomassa Samsungin A-sarjan ‒ Galaxy A51 5G, jonka toimitukset alkavat 15.6. DNA:lla uutuuden  hinta on 479 euroa, kun monet aiemmat 5G-mallit ovat yli tuhannen euron hintaisia. Halvin tulee kuitenkin olemaan kuitenkin kesäkuussa myyntiin tuleva Xiaomi Mi 10 5G. Lisäksi kaikkien operaattoreiden 5G-verkkokattavuus laajenee voimakkaasti kesän aikana.

Tarjolle on tulossa myös Sony Xperia 1 II 5G -puhelin, jonka ennakkomyynti alkoi tänään. Laajemmalla 21:9 kuvasuhteen erikoismallin hinta on DNA:lla 1199(* euroa. Toimitukset alkavat juhannuksen jälkeen. (*korjattu hinta 2.6.2020)

Markkinoiden toistaiseksi edullisimman 399 euron hintaisen 5G-puhelimen Xiaomi Mi 10 Lite 5G:n toimitukset ja myynti alkaa kesäkuun toisella viikolla. Alle 400 eurossa kisa kuitenkin kovenee.

’’Kesän aikana tullaan näkemään useilta valmistajilta lisää edullisempia 5G-puhelimia, joiden hinnat painuvat jopa reilusti alle 400 euron’’, Elisan liiketoimintajohtaja Ville Valkama kertoo.

Sonyn ensimmäinen 5G-puhelin on Xperia 1 II, jossa on kolmelinssikamera ja valmistajan Sony Alpha-kameroista tutut kuvaustekniikat kuten 20 fps ja 60 kertaa sekunnissa AF/AE -automaattitarkennus.

Silti perustason 250 euron hintaisiin 5G-puhelimiin mennee vielä jonkin aikaa. Määrien noustessa ja piirisarjojen kehittyessä niitäkin varmaan tullee tarjolle lähivuosien aikana.

Suomessa on 5G-malleista on tarjolla jo ZTE Axon 10 Pro 5G, Motorola Edge 5G & 5G Edge+ 5G, Xiaomi Mi 10 ja sen  Pro-versio. OnePlus 7 Pro 5G & 8 5G, Samsung Galaxy S10 5G & S20 5G & S20+  5G & Ultra 5G  ja Huawei P40-sarjan 5G ja Mate 20 X 5G sekä Huawein ja Nokian 5G-WLAN-reitittimiä sekä Huawein kiinteän 5G-yhteyden ulkoyksikkö.

Lisää: 5G-puhelimia pian halvemmalla, Uusiteknologia.fi 29.5.2020 (LINKKI) ja muut 5G-verkkoa ja -tekniikoita käsitelleet uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

TAUSTAA:  Suomen 5G-verkkojen kattavuus paranee

Päivitetty 6.6.2020: Elisan 5G-verkko toimii jo 25. eri paikkakunnalla. Viimeisimmät ovat Kemi ja Iisalmi. Verkon alueella asuu yli 850 000 suomalaista. Elisan 5G-verkko on tällä hetkellä Kemin ja Iisalmen lisäksi Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Vantaalla, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Porissa, Kouvolassa, Joensuussa, Vaasassa, Seinäjoella, Hyvinkäällä, Raumalla, Tuusulassa, Keravalla, Kangasalalla, Iisalmessa, Raisiossa, Heinolassa, Kuusamossa ja Siuntiossa. Tässä Elisan 5G-kartta (LINKKI)

Päivitetty 6.6.2020: DNA:n 5G-palvelut ovat tarjolla 17 eri paikkakunnalla. Uusimpana DNA:n 5G-palvelut ovat saatavilla Jyväskylän keskustan lisäksi Harjulla, Puistolassa, Lutakossa sekä Seppälän, Tourulan ja Tuohimutkan alueilla. DNA:n 5G-verkko ovat tällä hetkellä tarjolla Jyväskylän lisäksi Helsingissä, Vantaalla, Espoossa, Sipoossa, Hyvinkäällä, Turussa, Ruskolla, Raisiossa, Liedossa, Tampereella, Nokialla, Ylöjärvellä, Raumalla, Porissa, Oulussa ja Raahessa. Lähiaikoina DNA:n 5G-verkko laajenee Kuopioon, Pirkkalaan, Heinolaan, Lahteen, Hämeenlinnaan, Vaasaan, Seinäjoelle ja Lempäälään. Tässä DNA:n 5G-kartta (LINKKI).

Telian 5G-verkko kattaa seitsemän eri kaupunkia eli pääkaupunkiseudun lisäksi Turun, Tampereen, Oulun ja Jyväskylän keskusta-alueet. Verkkoa laajennetaan myös koko ajan. Tässä Telian nykyinen 5G-kartta (LINKKI).