Maailman ensimmäinen älyliikenteen 3D-kongressi – virtuaalisena

Suomalainen liikenteen toimiala yhdisti voimansa ja järjestää täysin uudenlaisen virtuaalisen kestävän ja älykkään liikkumisen tapahtuman.  Kesäkuussa verkossa järjestettävä Green & Smart Recovery – Mobility 2.0 3D koostuu kansainvälisten asiantuntijoiden puheenvuoroista, 3D-näyttelytilasta ja -verkostoitumisesta.

Kesäkuun 11.6.2020 kello 10.00-16.00 järjestettävä Green & Smart Recovery – Mobility 2.0 3D eroaa perinteisestä virtuaalitapahtumasta viemällä osallistujat osaksi tapahtumaa omilla avatar-hahmoilla. Niiden avulla osallistujat liikkuvat ja keskustelevat virtuaalisessa tapahtumatilassa ja näyttelyissä saaden kattavamman ja todellisemman tapahtumakokemuksen.

Suomalaisen robottibussin kehittäjäyrityksestä tapahtumassa puhuu Sensible4:n toimitusjohtaja Harri Santamala. Kuva viime kesän liikennepilotista Nokian kampusalueella.

Kongressissa esitellään järjestäjien uusimpia suomalaisia ratkaisuja- ja palveluja niistä teemoista, joissa katsotaan olevan eniten kasvupotentiaalia: kestävä liikkuminen, digitaaliset ratkaisut, avoin data ja sen hyödyntäminen, autonomiset ajoneuvot sekä kiertotalous.

Tapahtuman puhujina ovat muun muassa liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka, Helsingin pormestari Jan Vapaavuori, Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner, Erticon toimitusjohtaja Jacob Bangsgaard, Euroopan parlamentin jäsen Miapetra Kumpula-Natri, MaaS Globalin toimitusjohtaja Sampo Hietanen,  EBRD Community of Practice for Disruptive Technologiesin Dr. Tara Shirvani, sähköautojen jakeluverkon Virta Oy:n toimitusjohtaja Elias Pöyry, European Cyclists’ Federationin sekä Kööpenhaminan entinen ympäristöasioista vastaava apulaispormestari Morten Kabell  ja Tampereen kaupungin elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen sekä robottiautojen teknologioita kehittävän Sensible4:n toimitusjohtaja Harri Santamala.

Green & Smart Recovery – Mobility 2.0 -kongressin järjestävät Liikenne- ja viestintäministeriö, Business Finland, Traficom, Väylä, Helsingin kaupunki, Tampereen kaupunki ja ITS Finland.Tilaisuus päättyy illan virtuaalisiin bileisiin, joissa esiintyy DJ RNo.

Lisää: Green & Smart Recovery – Mobility 2.0 (LINKKI) ja Future Mobility Finland -hankesivusto (LINKKI).

Kuvituskuva: Taiteilijan näkemys tulevaisuuden liikenteestä kevyestä liikenteestä erilaisiin robottiajoneuvoihin.