Elisan 5G-verkko laajeni entiseen kännykkäkaupunkiin

Teleoperaattori Elisan 5G-verkko on laajentunut Saloon, joka on 26.paikkakunta, jonne yritys on avannut 5G-verkon. Nyt sen 5G-verkon alueella asuu yli miljoona suomalaista. Myös DNA kertoi avanneensa Lahden alueen 18 paikkakuntana 5G-verkolleen.

Elisan 5G-verkko kattaa alkuvaiheessa Salossa Halikon, Kihisen, Tammen ja Iso-Grekulan alueille ja laajenee lähiaikoina myös Meriniittyyn sekä Salon keskustaan. Nokian lähdettyä Salosta on entisiin tehdastiloihin sijoittunut monia pienempiä teknologiayrityksiä Salo IoT Campus -nimen alle.

Toimitusjohtaja Jukka Vakula, Salo IoT Campus
Nokian entisissä tiloissa toimii nykyisin useita pienyritysten Salo IoT Campus -keskus ja Valmet Automotiven akkupakettitehdas. Kuva IoT Campus.

5G:n merkitys onkin IoT-ratkaisujen yleistymisessä merkittävä. 5G-verkkoon mahtuu IoT-laitteita kymmeniä kertoja nykyistä enemmän ja niin sanotun massiivisen IoT:n avulla (Nb-IoT) voidaan mitata ja monitoroida lähes mitä tahansa esineitä ja laitteita.

”Uutinen Salon 5G-verkosta on erittäin tervetullut, koska se mahdollistaa meille uudenlaisia projekteja, pilotteja ja tutkimusta IoT-ratkaisujen ympärillä. Erityisesti 5G-verkon merkittävästi suurempi kapasiteetti hyödyttää meitä”, sanoo Nokian entisissä tikoissa toimivan Salo IoT Campuksen toimitusjohtaja Jukka Vakula.

5G-verkkoja tarjoavat Suomessa Elisan ja DNA:n lisäksi Telia, jonka 5G-verkko kattaa  seitsemän eri kaupunkia eli pääkaupunkiseudun lisäksi Turun, Tampereen, Oulun ja Jyväskylän keskusta-alueet. Verkkoa laajennetaan myös koko ajan.

Lisää: 5G-tekniikoista ja suomalaisten teleoperaattoreiden 5G-verkoista ja päätelaitteista Uusiteknologia.fi:n aiemmista artikkeleista (LINKKI).

Kuva: Elisa