Lisää rahaa itseajavien ajoneuvojen ohjelmistoihin

Suomalainen ohjelmistotalo Basemark on saanut seitsemän miljoonan euron pääomasijoituksen, jonka avulla yrityksen kasvua itseajavien ajoneuvojen ohjelmistoratkaisuissa vauhditetaan. Vuonna 2015 perustettu Basemark tunnetaan Rocksolid Engine –ohjelmistotuotteestaan, mutta yritys tekee laajemmin myös muuta kehitystyötä autoteollisuudelle.

Basemarkin asiakkaina on maailman suurimpia autovalmistajia ja puolijohdetoimittajia. Yrityksen perustaja ja hallituksen puheenjohtaja on Tero Sarkkinen, joka on ollut perustamassa aikaan myös Rightwarea ja Futuremarkia.

Basemark kertoi äsken projektista japanilaisen DMP:n kanssa, jossa kehitetään uudenlaista älykästä tunnistus- ja esitystekniikkaa autoihin.

Uusin Basemark on kasvattanut muutamassa vuodessa liikevaihtonsa  yli kymmenen miljoonaan dollariin ja saavuttanut kannattavuutta ilman pääomarahastosijoittajia.

Nyt yrityksen seitsemän miljoonan euron rahoituskierroksen vetäjä on ETF Partners (Environmental Technologies Fund) tuo uutta kehitysrahaa seitsemän miljoonan euron verran.

’’Uskomme, että Basemarkin kriittinen tekoäly- ja ohjelmistoteknologia ovat olennaisia osia itseajavien ajoneuvojen vallankumouksessa”, sanoo ETF:n Remy de Tonnac yhdessä ETF:n Nordic Venturen, Jarkko Virtasen, kanssa. Myös Basemarkin toimitusjohtajalle, Keith Silverangille, uusimman sijoituksen ajoitus on täydellinen.

”Oma fokukseni aloittamiseni jälkeen on ollut liiketoimintaprosessien ja maailmanluokan tiimin rakentamisessa, jotta voimme nopeuttaa tuotekehitystämme ja laajentua nopeasti. Joukkue on nyt kasassa. Kasvumme on ollut erittäin nopeaa ja kannattavaa”, Silverang sanoo. Ennen Basemarkia hän olipitkään eknologiakyliä operoivan Technopolisin johdossa.

Kovia nimiä keräävän Basemarkin teknologiajohtajana aloitti maaliskuussa ohjelmistovirtuoosi Marc Dillon, joka on ollut aiemmen Nokian ja ZenRoboticsin lisäksi Sailfish-käyttöjärjestelmän kehittäneessä Jollassa. Basemarkin hallituksen puheenjohtajana on puolestaan oululaisen Tactotecin vetäjä Jussi Harvela.