Analogiapiirien jättiläinen osti kilpailijansa

Analogiajätti Analog Devices ostaa kilpailevan Maximin yli 20 miljardin dollarin kauppahinnalla, joka maksetaan Analogin osakkeilla. Samalla kisa analogiapiireissä kovenee ykköspaikkaa pitävän Texas Instrumentsin kanssa. Analog osti jo neljä vuotta sitten kilpailevan Linear Technologyn 14,8 miljardilla dollarilla.

Yhdysvaltalaiset Analog Devices ja Maxim Integrated Products ilmoittivat tehneensä lopullisen sopimuksen, jonka mukaan ADI ostaa Maximin osakekaupassa. Yritysten  yhteisarvo nousee kaupan kautta 68 miljardiin dollariin.

Molempien yhtiöiden hallitukset ovat hyväksyneet kaupan.   Kauppa vahvistaa ADI: n analogisten puolijohdejohtajien asemaa. Maximin vahvuus on erityisesti auto- ja datakeskusmarkkinoilla ja ADI: n teollisuuden, viestinnän ja digitaalisen terveydenhuollon sovelluksissa.

Kaupalla odotetaan olevan myös synergiavaikutuksia, jonka kautta saavutettaisiin 275 miljoonan dollarin säästöt. Lisäksi valmistuksessa haetaan lisää säästöjä lähivuosien aikana. Yrityksen tuotevalikoima kasvaa yli 50 000 piiriin ja 125 000 asiakkaaseen.

Kaupan uskotaan saatavan valmiiksi vuoden 2021 kesään mennessä, kun kaikki viranomais- ja osakeomistajien hyväksynnät on saatu.

Lisää: Alkuperäinen Analog Devicesin tiedote (LINKKI) ja aiemmat Analog Deviceä käsitelleet uutisjutut Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI) ja uutinen kesän 2016 useista piirivalmistajien yrityskaupoista mm. AD-Linear, Softbak-ARM ja Infineon-Cree (LINKKI).