Verkon reunalaskentaan AI-kiihdytinkortteja

Tekoälylaskentaa siirretään tulevaisuudessa ainakin osin pois datakeskuksista verkkojen reunalle lähemmäksi loppusovelluksia. Siihen tarjoaa ratkaisuja yhdysvaltalainen Blaize, joka on esitellyt moduulipohjaisia kiihdytinratkaisuja teollisuuden ja kaupan tekoälysovelluksiin. Ne perustuvat yrityksen GPS-tekoälysuorittimiin.

Uusi Blaize Pathfinder P1600-järjestelmämoduuli (SOM) lupaa tarjota ohjelmoitavuutta ja tehokkuutta reuna-AI-sovellusten käyttöön antureissa tai verkon reunalla ilman isäntäprosessoria.

Blaize Pathfinder P1600 SOM-alustamoduuli sisältää 16 GSP-ydintä, jotka pystyvät tarjomaan 16TOPS AI-suorituskyvyn sekä pienen viiveen seitsemän watin tehonkulutuksella. Moduulin GSP-suorittimet ovat täysin ohjelmoitavia.

Blaize toinen Xplorer X1600E-alsta on suunniteltu nopeuttamaan AI-sovelluksia teollisissa tietokoneissa tai pienessä 1U-kehikon palvelimessa. Moduuli asennetaan isäntäpalvelimen tai muun laitteen PCIe-paikkaan. Se tarjoaa seitsemän watin kulutuksella 16 TOPS:n AI-suorituskyvyn.

Kolmas X1600P on PCIe-pohjainen kiihdytinkortti PC-laitteen PCIe laajennuskorttipaikkaan.  Se pystyy tarjoamaan 16-64TOPS AI-päättelyn suorituskykyä pienellä tehonkulutuksella.

Blaizen ohjelmistotyökalut mahdollistavat kaikkien yrityksen AI-ratkaisujen ohjelmoinnin. Blaize AI -ohjelmistopaketti sisältää Picasso ohjelmistokehitystyökalut (SDK) ja sekä visuaalisen AI Studio vähäkoodisen sovelluskehitystyökalun. Kehittäjille on tarjolla myös valmis Xplorer DST-1600 Developer Station -mikrotietokone, jossa on Xplorer X1600P kiihdytinkortti, Ubuntun Linux ja tarvittavat AI-ohjelmistokehitystyökalut.

Lisää: Blaize (LINKKI) ja tuotetiedot (LINKKI)