Uros hakee uusia IoT-ideoita Oulun yliopiston kanssa

Seuraavan sukupolven 6G-verkkotekniikoiden lisäksi Oulun alueella kehitetään entistä enemmän myös uusinta IoT-tekniikkaa. Uusimpana on IoT-kehittäjäyritys Uroksen ja Oulun yliopiston päätös strategisesta kumppanuudesta esineiden internetin kehittämisessä.

Oululainen Uros ja Oulun yliopisto kertovat tiivistävänsä yhteyksiään. Strategisessa kumppanuudessa keskitytään IoT-yhteyksiin ja IoT:hen liittyviin liiketoiminta-aloihin kuten ympäristöteknologioiden digitalisaatioon.

”Oulun yliopisto haluaa hyödyntää etenkin 6G-lippulaivaohjelman tutkimustuloksia ja IoT-teknologiaa yhteiskunnassa yhteistyössä teollisuuden kanssa”, sanoo Oulun yliopiston vararehtori Arto Maaninen.

Oululaistoimijoiden kumppanuus kattaa tutkimuksen ja liiketoiminnan kehittämisen, ja sen tavoitteena on kehittää kaupallisesti kannattavia innovaatioita, jotka vastaavat alan nykyisiä ja tulevia tarpeita.

Sopimuksen arvoksi arvioidaan 2-3 miljoonaa euroa vuodessa, kun otetaan huomioon kummankin osapuolen tekemät investoinnit.

Tutkimusyhteistyöhön kuuluu erilaisia hankkeita ja samaan aikaan Oulun yliopiston opiskelijat tekevät yhteistyötä Uroksen tutkimus- ja kehitystiimien kanssa maisteriopinnäytetyötehtävissä muun muassa tekoälyn ja sen reaalimaailman sovellusten aloilla.

Oulun yliopiston tutkimusinfrastruktuurit ja tuleva Uris Innovation Center tarjoavat lisätukea yhteistyölle tilojen, tietopohjaisten resurssien ja niihin liittyvien palvelujen muodossa. Näin luodaan myös perusta, jonka avulla muut IoT-ekosysteemin sidosryhmät voivat osallistua hankkeisiin ja hyötyä tuloksista.

”Olemme erittäin ylpeitä yhteistyöstämme Oulun yliopiston kanssa. Se on tunnettu maailmanluokan tutkimuksistaan esimerkiksi langattoman tietoliikenteen alalla, mikä sopii erinomaisesti teknologioihimme ja valmiuksiimme”, kertoo Uroksen teknologiajohtaja Rauno Jokelainen.

Taustaa: Uros on vuonna 2011 Oulussa perustettu suomalainen teknologia-alan yritys, joka tuottaa eSIM-alustaansa pohjautuvia maailmanlaajuisia yhteysratkaisuja ja IoT-järjestelmiä teollisuudenaloille, yrityksille sekä kuluttajille. Lisää (LINKKI) ja Uroksen Oulun tutkimuslaboratoriota koskeva uutinen 2.10.2019 Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Kuvat: Uros