Rutronikilta tekoälykortti reunalaskentaan

Komponenttijakelija Rutronik on tuottanut ARM Cortex M33 -ytimeen perustuvan kehityskortin tekoälypohjaisiin reunalaskentasovelluksiin. Siinä on keskitytty turvattuun toimintaan ja tietosuojaan, lyhyisiin viiveisiin, vähäiseen energiankulutukseen ja riittävään tallennustilaan.

Rutronikin RUTDevKit-STM32L5-kortti on kehitetty nopeuttamaan verkkopohjaisia AI-sovelluksia, jotka toimivat mikro-ohjain-pohjalta. Se perustuu ST Microelectronicsin 32L562ZET6Q-mikro-ohjaimeen, ja toimii 110 MHz:n taajuudella. Sen ytimenä on 32-bittinen ARM:n Cortex-M33 ja laitteistopohjainen turvaominaisuudet ovat ARM:n TrustZone-teknologiaa.

Juuri ARM:n TrustZonen ansiosta mikro-ohjaimen yksi ydin tarjoaa sovellukselle kaksi itsenäistä käsittelyympäristöä: suojattu tietoverkkosuojausta ja arkaluontoista koodia varten ja suojaamaton epäluotettavan koodin suorittamiseen.

TrustZone tukee myös suojattua käynnistystä, mikä mahdollistaa integroidun muistin (64 megabitin PSRAM ja 128 megabitin NOR Flash) turvallisen luku- ja kirjoitussuojan sekä salauksen kiihdytyksen.

Sisäisen muistin lisäksi RUTDevKit-STM32L5-kehityskortti tukee useiden gigatavun SD-korttien ja suojatun alueen käyttöä esimerkiksi tekoälymallin sekä raaka- ja päättelytietojen tallentamiseen.

Yhteyksinä ulkomaailmaan kehityskortti tarjoaa CAN FD- ja RS485-liitännät. Tehonsyöttö tapahtuu suojatun USB C -liittimen kautta.

Korttia voi laajentaa myös Arduino-liitäntäisillä lisäkortilla sekä Ethernet-liitännän tarjoavilla Anybus-viestintämoduuleilla. Kehityspakettiin on tarjolla myös joukko tukiohjelmia ja demoratkaisuja.

Lisää: Rutronik (LINKKI), RUTDevKit-STM32L5.kehityskortti (LINKKI) ja Rutronik24-kauppa (LINKKI).