Qualcommilta viritetty 5G-moduuli kannettaviin ja sulautettuihin

Kännyköiden lisäksi 5G yleistyy tablettien ja kannettavien lisäksi erityisesti mediatyyppisiin sulautettuihin laite- ja IoT-ratkaisuihin. Nyt Qualcomm esittelee osin digitaalisessa  Berliinin IFA-tapahtumassa  uuden kakkosversion  kannettavien koneiden Snapdragon 8cx 5G -suoritinalustasta.

Qualcommin 8cx Gen 2 5G – moduulialusta on suunnattu ensisijassa 2-in-1-kannettaville, mutta soveltunee käytettäväksi laajemmin erilaisissa it-ratkaisuissa. Käyttäjille alustamoduuli tarjoaa Qaulcommin mukaan muun muassa aiempaa paremman it-suorituskyvyn ja pitemmän useamman vuorokauden akkukeston, 5G-yhteydet, tietoturva- ja tekoälyominaisuudet sekä laadukkaan kameran ja äänentoiston.

Snapdragon 8cx Gen 2 -alusta tukee tietoliikenteessä 5G-yhteyttä sekä alle kuuden gigahertsin että mikrometrialueen mmWave-taajuuksia. Lisäksi se tukee myös Wifi 6 -yhteyksiä. Uutuus tukee korkearesoluutioisia kameramoduuleja ja 4K HDR -videotallennusta.

Qualcomm AI Engine -tekoälymoottorin ansiosta uutuus tarjoaa aiempaa tehokkaammmat tekoälyosuudet ja tukee myös Microsoft Secured Core PC -teknologiaa ja Windows Hypervisor -alustaa. Ensimmäisiä uuden alustan hyödyntäjiä on Acer, joka julkistaa uuden Windows on Snapdragon -tietokoneen 5G-yhteyksin.

Snapdragon 8cx Gen 2 5G tulee Qualcommin mukaan saataville kaupallisissa laitteissa vuoden 2020 lopulla.

Lisää: Qualcomm (LINKKI) ja tuotetiedot (LINKKI, pdf).