Kontronilta Intel-korttiuutuuksia – myös Raspberry-tuotteet

Saksalainen Kontron on julkaissut useita sulautettuja tietokonekortteja Intelin 11. sukupolven Intel Core ja  Atom- ja suorittimilla. Kortteja on tarjolla COM Express-, VPX- ja 3,5 tuuman SMARC SBC-muodoissa. Lisäksi yritys hakee kasvua Raspberry PI-tuotteista PiXtend-tuotemerkin avulla.

Kontronin uusi COM Express Compact Type 6 -moduuli COMe-cTL6 tarjoaa suurimmassa versiossa neliytimiseen Intel Core i7 -prosessoriin yhdessä kaksikanavaisen DDR4-3200-muistin kanssa.

Muistia on levyllä suoraan 16 gigatavua ja lisäksi muistikampoina voidaan tuoda 48 gigatavua. Kortin Intel I225 Ethernet -ohjain tarjoaa jopa 2,5 GbE -nopeutta ja reaaliaikaista TSN-standardia (Time Sensitive Networking). Kortin kanssa voi käyttää ulkoista massamuistia tai integroitua NVMe SSD- tallennusvälinettä. Kortti toimii teollisuuden lämpötila-alueen välillä -40 …+ 85 celsiusastetta fyysisesti haastavassa ympäristössä.

Kontron julkaisi samalla myös VPX-standardin tietokoneen VX3060 kahtena eri versiona. Sen nastojen määritys on yhteensopiva VITA65 OpenVPX -profiilien kanssa ja tukee myös SOSA-standardia. Muita uutuuksia ovat kolme moduulialustaa, joissa ovat joko Intelin Atom x6000E-, Pentium tai Celeron N ja J -sarjan prosessorit.

Ensi vuoden alussa tarjolle tulevat myös COM Express Compact Type 6 COMe-cEL6, COM Express Mini Type 10 COMe-mEL10 ja SMARC-moduuli SMARC-sXEL-versioina.

Kaikissa kolmesta uutuuskortista on teollisuusluokan mukaiset versiot, jotka on määritelty teollisuuden lämpötilakäyttöön -40 – +85 astetta. Niiden tehonkulutus pysyy 12 wattia TDP (Thermal Design Power) rajoissa, joten näitä moduuleja voidaan käyttää myös tuulettimissa sovelluksissa.

Uutuusmoduuleissa on BSP-tuki Windows 10 IoT Enterprise-, Linux- ja VxWorks 7.0 -käyttöjärjestelmille. Kontron laajentaa myös Raspberry PI-tuotteiden ammattisovelluksiin.

Yritys on hankkinut omistukseen saksalaisen Qube Solutions GmbH:n  PiXtend-tuotemerkin, jonka alla tarjotaan edullisia Raspberry PI-pohjaisia tuotteita koulutukseen ja teollisuussovelluksiin.  Korteissa ja moduuleissa ohjausosan lisäksi runsaasti digitaalisia ja analogisia liitäntöjä. PiXtend-tuotteiden jakelu hoidetaan oman nettikaupan kautta.

Lisää: Kontron (LINKKI), tuotetiedot (LINKKI) ja jakelu (LINKKI) sekä uudet PiXtend Raspberry PI-tuotteet (LINKKI).