Nokian sisätukiasemiin Qualcommin 5G-RAN-tekniikkaa

Nokia ottaa käyttöön sisätilojen Smart Node -tukiasemiin Qualcommin 5G RAN -tekniikkaa. Ensi vuoden alkupuolella tarjolle tuleva 5G Smart Node täydentää Nokian 5G Small Cell -tuotevalikoimaa.

Nokia tekee yhteistyötä Qualcomm Technologiesin kanssa. Yhtiöiden tavoitteena on tuoda 5G pieniin sisäverkkoihin kustannustehokkaassa ja helposti käyttöönotettavassa paketissa.

Nokia 5G Smart Node on vähän sähköä kuluttava ja helposti asennettava tukiasema, jonka avulla operaattorit voivat vastata 5G:n ruuhkiin ja sisäkäyttöä koskeviin haasteisiin.  Se on myös vaihtoehto kotitalouksien ja pienten sekä suurempienkin toimistojen 5G-verkon rakentamiseen.

Qualcommin mukaan noin 80 prosenttia mobiilikäytöstä tapahtuu jo sisätiloissa, mutta silti monet 5G-taajuudet – erityisesti ne, joilla on laajempi kaistanleveys – eivät kykene läpäisemään rakennusten seiniä.

Kuvituskuva: Nokia Smart Node -videolta (LINKKI).