Tekoälyn Elements of AI saa jatko-osan – myös muilla kielillä

Helsingin yliopiston ja teknologiayhtiö Reaktorin koulutusilmiöksi noussut tekoälyn verkkokoulutusohjelma Elements of AI saa jatko-osan. Ensimmäisen osan on suorittant jo yli puoli miljoonaa osallistujaa ympäri maailmaa.

Suomalainen kaikille avoin ja ilmainen kurssi tarjoaa opiskelijoilleen väylän tekoäly-yhteisöön ja auttaa ratkomaan arjen, työelämän ja yhteiskunnan haasteita tekoälyn avulla. Nyt Helsingin yliopisto ja Reaktor kannustavat ratkomaan tekoälyn avulla tosielämän ongelmia jatko-osan kautta.

Kurssin tavoite on edeltäjänsä tapaan tarjota tietoa tekoälystä niille, jotka eivät ole teknologia-alan ammattilaisia. Uusi tekoälyn syventävä verkkokurssi Building AI aukeaa 21. lokakuuta 2020.

Building AI keskittyy algoritmeihin, joilla tekoälyohjelmat toimivat. Kurssin voi suorittaa kolmella eri vaikeustasolla.

’’Haluamme tehdä tutuksi ne työkalut, joilla tekoälyjärjestelmiä luodaan. Näin ihmiset pääsevät osaksi tätä yhteiskunnan muutosta eivätkä vain sopeudu jonkin teknologiaeliitin tekemisiin’’, sanoo Building AI -kurssin vastuuopettaja, tietojenkäsittelytieteen professori Teemu Roos Helsingin yliopistosta.

Helpoimmalla tasolla kurssilaisen ei tarvitse osata kirjoittaa tai lukea koodia, mutta kahdella vaikeimmalla tehtävät sisältävät Python-kielen lukemista, muokkaamista ja kirjoittamista. Kurssin lopputuloksena kuka tahansa pystyy muodostamaan realistisen idean tekoälyratkaisusta johonkin itselle tärkeään ongelmaan.

”Building AI rakentaa sillan perustason ja koodaustaitoa vaativien kurssien välille. Kurssin kautta avaamme opiskelijoille väylän tekoäly-yhteisöön sekä autamme heitä kartuttamaan työelämän kannalta tärkeää osaamista”, sanoo , Reaktorin tekoälykoulutusvastaava Joni Suorsa kuvailee.

Verkkokurssi Elements of AI:n ensimmäisellä osalla on jo yli 530 000 osallistujaa ympäri maailman ja sitä käännetään parhaillaan kaikille virallisille EU-kielille. Elements of AI:n ensimmäisistä suorittajista 40 prosenttia on naisia ja 25 prosenttia yli 45-vuotiaita.

Aluksi englanniksi aukeava Building AI -jatko-osa on edeltäjänsä tapaan maksuton, ja siitä voi saada kaksi opintopistettä. Todistukseksi suorituksestaan opiskelija voi lisäksi halutessaan ostaa 50 euroa maksavan virallisen sertifikaatin. Se ei kuitenkaan ole pakollinen, vaan koko kurssin voi edelleen suorittaa ja opintopisteet saada täysin ilmaiseksi.

Lisää:Elements of AI -verkkokurssit (LINKKI)