Ergonomisempi vaihtoehto perushiirelle

Logitech tuo tarjolle edullisemman työergonomiaa korostavan ohjainpallon, joka tarjoaa ranneystävällisen tavan käyttää tietokonetta perinteisen hiiren sijaan. Uuden Ergo M575-ohjauspallon hallinta tapahtuu peukalolla ohjaten. Ohjainpallo on langaton ja värejä on kaksi – valkoinen ja harmaa.

Tietokonehiiren korvaava ohjainpallo säästää käyttäjänsä rannetta, sillä kämmen lepää ohjaimen kaarevalla ja kaltevalla pinnalla luonnollisessa asennossa.  Se on myös valmistajan mukaan oivallinen ratkaisu ahtaille työpöydille, sillä hiirestä poiketen itse ohjain pysyy paikallaan.

Osoittimen ohjaaminen tapahtuu palloa peukalolla pyörittäen, joten liike on nopeaa ja vaistonvaraista. Käden pysyessä paikoillaan myös ranne ja kyynärvarsi lepäävät peukalon hoitaessa työn. Myös ohjaimen toimintopainikkeet ovat vain pienen matkan päässä.

Uuden pallo-ohjaimen ohjausherkkyyttä voidaan määritellä Logitech Options -ohjelmistolla. Koko ohjain liitetään tietokoneeseen joko mukana tulevalla USB-vastaanottimella tai Bluetooth-yhteydellä.

Vähävirtaisen Bluetooth Low Energy -tekniikan ansiosta laite kuluttaa virtaa h

Ergo M575:n värit ovat luonnonvalkea ja grafiitinharmaa.

uomattavan vähän. Yhdellä AA-sormiparistolla virtaa riittää vastaanottimen kanssa käytettynä jopa kahden vuoden ajan. Uutuus  on yhteensopiva PC-maailman lisäksi myös Applen iPad-tablettilatteiden ja Mac-tietokoneiden kanssa.

Logitechillä on uuden mallin lisäksi ollut MX-sarjassa jo kaksi ammattitason ergonomista hiiriratkaisua: Mx Ergo ja pystymallinen ohjaushiiri MX Vertical, molemmat 129 euron hintaan sekä 99 euron hintainen M570-trackball.

Uusi Ergo M575 tulee myyntiin tässä lokakuun aikana 49,99 euron arvonlisäverollisella hinnalla. Tuotteen materiaalina on käytetty osittain myös kierrätysmuovia.

Lisää: Logitech (LINKKI) ja Ergo M575-tuotetieto (LINKKI) ja aiemmat Mx Ergoa (LINKKI) ja MX Vertical (LINKKI).